NEKA VAŠI CILJEVI BUDU VAŠA STRAST

Na kraju svake kalendarske godine sabiramo utiske, premotavamo film i analiziramo protekle događaje. Razmatramo šta je to lepo što nam se dogodilo i što ćemo pamtiti kao pečat protekle godine a šta je ono što želimo u potpunosti da zaboravimo. Prisećamo se ljudi, trenutaka, muzike, ukusnih zalogaja, izrečenih utisaka. Nekih ćemo se setiti sa sjajem u očima a nekih sa setom. Možda čak i gorčinom. Al svi su oni bili tu za naše veće dobro.

I sada na kraju tekuće i početku predstojeće godine svi se nekako meškoljimo i jedva čekamo da zakoračimo u tu novu godinu očekujući kako će sama po sebi biti bolje od prethodne. Uzimamo papir i olovku i krećemo da pišemo ciljeve. Zašto? Jer to tako treba. Tako rade svi, zar ne? Da bi ostvarili ciljeve moramo ih prvo zapisati kako bi se svaki put mogli podsetiti da su tu. I onda razmišljamo šta bi napisali. Možda bi trebali da smršamo, počnemo konačno vežbati, nađemo novi posao, novog dečka ili devojku. A bilo bi sjajno i kada bi nekako došli do više novca pa da malo putujemo, kupimo kuću i nov auto. Dobro, može i polovan. Više vremena za sebe i svoje najmilije se podrazumeva. To znači i naći vreme za kafu s prijateljima, meditirati i priuštiti sebi toplu kupku bar jednom nedeljno.

Kad sve to stavimo na papir setimo se da smo i prethodno godine pravili listu ciljeva, a i one tamo i one…Pa uzmemo tu staru listu i…zastane nam dah kad ugledama i skoro iste ili slične ciljeve koji se ponavljaju iz godine u godinu. Tada shvatimo da se ne mičemo s mesta i totalno padamo u bedak. Zar je moguće? Hm…Možda da, možda ne.

A šta ako se vi mičete, menjate, spoznajete, razumete ali…I pored svega vaši ciljevi ostaju samo na papiru. Zašto?

JER NISU ZAISTA VAŠI!!!

Ne dolaze iz vašeg srca, nisu produkt vaše strasti. A sve što ne dolazi i vaše suštine osuđeno je na propast. Ili će možda jedno vreme plesati u vašem vremenu a zatim ispariti kao da nikada nije ni postojalo. Jer nije vaše. Ako gubimo kilograme da bi drugima bili zgodni to nije naša istinska potreba. Isto važi i za vežbanje. Tražimo li novi posao jer nam drugi govore da je taj bolje plaćen i da će nam doneti mnoge pogodnosti, to nije posao koji bi pokretala naša strast. Želimo li novog partnera jer po protokolu nije ok biti sam ili ste očarani nečijom vezom, to nije vaša suštinska potreba. To je usklađivanje sa okolinom. Novac, prestiž, kuća, kola…sve je to svet izvan vas. Nešto što mislite da će ispuniti sve praznine vaše duše. Ali neće. I zato sve to ostaju samo ciljevi na papiru. Pa čak i ako se neki od njih realizuju, neće vam doneti radost koju očekujete.

No ako sve gore pomenuto pokreće vaša strast, to je već nešto drugo. Kada krenete da sastavljate listu ciljeva krenite iz srca, ne iz glave. Neka vaše srce vodi vašu ruku i neka zapisuje vaše strasti. Kada se um umeša stvori se zbrka. Zato dopustite svojoj pravoj suštini da se izrazi. Dajte sebi vremena. Nađite vremena za to. Sedite u tišini zatvorenih očiju i fokusirajte se na svoje srce. Pustite da strast izroni iz vas. Neka se rasplamsa po celom telu i dalje, po celoj prostoriji. Pustite da vas vodi i prepustite joj se. Zapišite sve što vaša duša istinski želi. Bićete iznenađeni onim što ćete zapisati. Kada napišete ovakav spisak, verujte ostvarićete sve. Jer kada nešto iz srca pokrenete tada s lakoćom idete stepenik po stepenik do ostvarenja. Nema težine, nema odustajanja na prvoj prepreci. Neka predivna energija se budi u vama i gura vas napred. I vi joj u potpunosti verujete i predajete joj se.

Od srca vam želim da sve svoje snove pretočite u stvarnost. Živite svoje snove. Oživite svoju strast jer ona pokreće svet.

Ostvarite svoje ciljeve. Neka oni budu vaša strast!

Autor: Tijana Mihajlović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....