Nega tela kroz negu uma Nega tela kroz negu uma
Pre 5-6 godina imala sam problema sa licem. Svašta sam isprobala, bile su tu razne kreme, losioni, sapuni, maske… Sve je davalo kratkotrajni efekat... Nega tela kroz negu uma

Pre 5-6 godina imala sam problema sa licem. Svašta sam isprobala, bile su tu razne kreme, losioni, sapuni, maske… Sve je davalo kratkotrajni efekat i taman mi se probudi nada, a onda opet lice „bukne“. Mislila sam da je zbog toga što čačkam lice dok učim, pa se onda iznova „raskopam“ jer me svrbi.

A zapravo, bila sam jako ljuta i nezadovoljna. Moje granice su bile narušene, a koža predstavlja našu prvu granicu sa spoljašnjošću. Tada to nisam znala, nisam imala ni znanje, niti svest o tome. Nisam znala da kažem ne, nisam umela da izađem iz uloge žrtve. Onda sam našla jednu kremu, ona mi je kao odgovarala, bila je barem najbolja od svih do tad. Ali ne i toliko “jaka” da bih svoje lice zaštitila na duže staze.

Kako sam to uspela da rešim, pitate se? Nisam kremom, nisam ni time što sam prestala da ga čačkam, već sam se oslobodila. Jednostavno sam sebi dala dozvolu da budem ja ja. Pustila sam moje biće da bude autentično, da progovori, da se izrazi. Pustila sam onu malu devojčicu u meni da isplače sve one suze koje je godinama gutala. Oslobodila sam svoju dušu i približila se svom srcu.

Zaplesala sam u novom ritmu sa životom. Telo je naučilo drugačije korake, koji pod obavezno zahtevaju pauzu. Razne su to koreografije kada ih nešto veće iz tebe kreira. Neki to zovu prepuštanje, a ja to nazivam poverenjem u život.

Ako ste očekivali neke trikove za brze rezultate na vašoj koži, žao mi je, ovo ipak nije tekst za vas. Ali mi ne možete reći da se ipak sada, čitajući ove redove, niste zapitali i stavili prst na čelo. Jer i ja sam kada sam shvatila kakva se tu „magija“ desila. Trebale su mi godine, jer nisam znala ovo što vi sada znate. Pa eto, ipak ste dobili savete koji će učiniti da vaša „nega“ može „brže“ da deluje.

Autor: Ana Milovanović

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *