Nega lica u četrdesetim godinama Nega lica u četrdesetim godinama
Koža lica kroz godine doživljava različite promene. Mnogo je faktora od kojih zavisi kako ćemo izgledati u zrelim godinama. Neko od njih su: način... Nega lica u četrdesetim godinama

Koža lica kroz godine doživljava različite promene. Mnogo je faktora od kojih zavisi kako ćemo izgledati u zrelim godinama. Neko od njih su: način života, genetika, fizičke aktivnosti, stres, hormoni i opšte zdravlje. U četrdesetim godinama koža postaje suvlja. Proizvodnja kolagena i elastina se smanjuje. Ipak, postoji mnogo načina da vašu kožu učinite mladalačkom i u ovim godinama.

UV zaštita u dnevnoj kremi  je vaoma bitna. Ona sprečava pojavu pigmentacije i fleka.

Redovno čišćenje lica je neophodno. Treba birati kremasta mleka i ulja za čišćenje. Nečistoću treba uklanjati pomoću tufera. Ne preporučuje se umivanje pretoplom vodom. Čišćenje lica treba završiti hidrirajućim tonikom.

Preporučuje se upotreba krema koje dubinski hrane kožu, kao i uvođenje retinola koji ima dokazana anti-age dejstva.

Samo krema za lice u četrdesetim godinama nije dovoljna. Neophodna je ciljana nega. Serume bi trebalo upotrebljavati od tridesete godine, a u četrdesetim se preporučuju retinolski serumi u kombinaciji sa hijaluronskim.

U zrelim godinama se pojavljuju bore oko očiju. Koža gubi elstičnost. U borbi protiv toga treba koristiti hranljive antirid kreme.

Na tržištu postoji veliki broj proizvoda za kompletnu negu lica u četrdesetim godinama.

Autor: Ivana Ćorić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *