NEA SKIONI

Leto je predalo tron, ove godine naglo, neočekivano, čak i po malo bolešljivo… Razlog više da poželimo, na kraju sezone, još malo da se zagrejemo. Naravno, Grčka. Ovoga puta je jugozapadna strana prvog prsta Kasandre, poluostrva Halkidiki u Egejskom moru. Od Soluna, na 120km, nalazi se jedno od retkih, preostalih ribarskih mestašca, NEA SKIONI. Peščane plaže, igraonice za decu na pesku i ribarska luka.

 

 

U samo nekoliko redova uskih ulica koje vode ka moru, nalaze se ribarnice, marketi, apoteka, suvenirnice, prodavnice ribolovačke opreme, butici…  Centar mesta je na samoj obali, veliki trg i šetalište sa dečijim igralištem. Sa plaže, pogled se prostire jednom stranom prema otvorenom moru, a drugom ka brdu Kasandra  prekrivenom  maslinjacima i borovom šumom koja je, na žalost, prošlog leta delom izgorela u šumskom požaru.

 

 

Nea Skioni pruža osećaj smirenosti i tišine one stare Grčke iz prošlih vremena. Na samo dva km od mesta nalazi se crkva Presvete Bogorodice iz XVI veka.

Takođe, na dva km, ali suprotne strane, nalazi se selo Nefeli 4* ( Nefeli Village ), izgrađeno stranim investicijama za turiste sa veoma dubokim džepom.

Ulicama drvoredi citrusa koje niko ne bere, savili grane od težine ploda.

 

 

Cene u lokalnim vilama uobičajne su za naše turiste. Van sezone nema gužve, a čak su i ležaljke na plaži besplatne, ako nije vikend. Inače vikendom, uz bilo koju vrstu kafe, a sve su dva EUR,  ležaljka vam je na raspolaganju tokom čitavog dana.

Mi smo bili i uživali, sada je red na vas. Srećan put 2019 godine!

Autor: Zvezdana Balan

 

2 COMMENTS

  1. Zvezdana draga, otputovala sam u mislima tamo. Divno si to opisala, kao i uvek. Volela bih otići tamo.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa. Vežbe za povećanje...

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente. Brzo, lako i...

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad bi bilo

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad...

Ulicom se širio miris jorgovana

Ulicom se širio miris jorgovana. Srela sam je danas....