NE SKIDATE ŠMINKU PRED SPAVANJE ?! NE SKIDATE ŠMINKU PRED SPAVANJE ?!
Stigle ste umorne iz grada, sa neke proslave… sve vas boli i noge i ruke… jaoj… sada treba i šminku da skidate, a tako... NE SKIDATE ŠMINKU PRED SPAVANJE ?!

Stigle ste umorne iz grada, sa neke proslave… sve vas boli i noge i ruke… jaoj… sada treba i šminku da skidate, a tako vas mrzi. „Ma jedno spavanje sa šminkom ništa neće učiniti“ – pomislićete, ali nije tako. Još ako vam to pređe u naviku, posledice nisu tako male. U daljem tekstu pročitajte zašto MORATE da skidate šminku UVEK pred spavanje.

 

KOŽA TRPI

Ukoliko zaspite sa šminkom ni jutarnje umivanje vam neće spasiti kožu jer nečistoća koju vam je šminka ostavila na koži i u koži tokom noći dovodi do iritacije, crvenila, suvoće i neuravnoteženosti kože. Ako ipak lice pred spavanje istretirate potrebnim preparatima i skinete šminku, koža će vam se tokom noći popraviti i regenerisati. Ostavljanje šminke na licu dok spavate dovodi do sušenja kože, a to opet vodi pojavi bora.

PORE

Spavanje sa šminkom prouzrukuje pojavu zapušavanja pora što vodi do nastanka akni i bubuljica jer šminka sadrži silikone koji su štetni za kožu vašeg lica.

POKIDANE TREPAVICE

Maskara i ajlajner na očima dok spavate dovode do toga da vam se trepavice stvrdnu i na taj način se kidaju i opadaju.

 

UBRZAN PROCES STARENJA

Ako vam ova nezdrava rutina pređe u naviku na duže staze može mnogo da vam našteti. Zapušiće vam pore, što će dovesti do pojave akni i bubuljica, pojaviće vam se crvenilo i iritacije, koža će se brzo postati suva i sve to zajedno će dovesti do prevemenih bora, a to nikako ne želite.

Zato drage moje, noćna rutina, ma koliko umorne bile, mora da se ispoštuje. Izaberite preparate koji vam najviše odgovaraju. Neka to budu:

mleko za skidanje šminke, miceralna voda, tonik za lice, uljano sredstvo za skidanje šminke sa očiju i noćna krema. Dva puta nedeljno uradite piling lica i stavite masku, a koža vašeg lica će vam biti zahvalna.

Ujutru ćete se probuditi blistavi.

 

 

Autor: Lidija Gajić

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *