NAŠMINKAJTE USNE SAVRŠENO

Jeste li znali da, što vam je tamnija boja kože to tamniji ruž možete koristiti i obrnuto? Temeljno je to pravilo kod upotrebe jednog od omiljenih proizvoda dekorativne kozmetike. A kako da ruž što duže ostane postojan, kako šminkom postići da usne izgledaju veće, šta se sve može sa olovkom za usne i još puno više otkrivamo u sledećim smernicama za savršeno našminkane i neodoljive usne.
 – Imate li problema sa pravilnim iscrtavanjem usana, probajte ovaj trik: olovku za usne u tačkicama nanesite oko usana i zatim ih sve spojite zajedno. Pazite da sledite prirodnu liniju usana.
-Kako biste izbegli razlivanje ruža, prvo nanesite ruž i zatim usne iscrtajte olovkom. Na ovaj način ruž će se zgusnuti i ostati u granicama prirodne ivice usana.
– Želite li da vam usne izgledaju veće, umesto olovke u tonu boje ruža nanesite olovku koja je slična prirodnoj boji vaših usana. Potom nanesite ruž pa malo sjaja na gornji, srcoliki deo usana i na sredinu donje usne, završite postupak sjajem za usne.

– Što češće nanosite ruž pomoću četkice. Pomoći će vam da ga namažete preciznije, a i trajaće duže pa ćete ga moći i duže koristiti.
– Kako izbeći preslikavanje ruža na zube? Nakon što ste ga naneli obavijte kažiprst maramicom i stavite ga u usta tako da sa usnama napravite slovo O. Ruž koji je ostao na maramici inače bi završio na vašim zubima.
Ako vam ruž ili olovka previše isušuju usne, pre šminkanja nanesite balzam i pustite da se upije barem pet minuta.
– Nakon što ste naneli ruž, natapkajte usne prozirnim puderom u prahu. Ruž će tako biti postojaniji. Za isti učinak možete koristiti rumenilo ili senku za oči u boji koja se slaže sa bojom ruža.
– Za efekt senzualnih usana, očetkajte usne čistom četkicom za zube i odmah nakon toga premažite ih maslinovim uljem. Nestaće sve pukotine na usnama i dobiće prirodnu, svežu ružičastu boju.
Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....