NAŠMINKAJTE SE LAKO U TRI POTEZA NAŠMINKAJTE SE LAKO U TRI POTEZA
Možete da zaboravite na ajlajnere, senke za oči ili teške karmine. Profesionalci savetaju kako da vam lice izgleda besprekorno i bez toga i kako... NAŠMINKAJTE SE LAKO U TRI POTEZA

Možete da zaboravite na ajlajnere, senke za oči ili teške karmine. Profesionalci savetaju kako da vam lice izgleda besprekorno i bez toga i kako da u par poteza istaknete svoju prirodnu lepotu.

Poznate lepotice odlučuju se za prirodni look čak i na crvenom tepihu. Ovaj izgled je pored svoje privlačnosti i šarma, vrlo i jednostavan.

Sve što treba da uradite izgleda otprilike ovako: počnite uvek od lica prvo.

Umesto kamenog pudera, nanesite tekčni puder ili podlogu, a ako imate zdravu kožu lica dovoljno je prikriti male nesavršenosti korektorom. Krenite od nosa i predela oko očiju pa nanosite puder prema spoljnim linijama lica. Pronađite puder koji je u nijansi vašeg lica, nikako tamniji, da biste postigli što prirodniji izgled. Izgled lica bez onog masnog sjaja može se postići mat puderom, ali kako ne bi nanosili previše pudera – pogotovo sada kada je leto, odaberite neku toniranu kremu.

Potom pređite na oči. Kada je u pitanju prirodna šminka, maskara je sasvim dovoljna da se naglase oči, ali to ne znači da ne smete koristiti odgovarajuće senke za oči, koje su u skladu sa kompletnim izgledom. Za one koji imaju svetliji ten, najbolje su bež nijanse dok će damama sa tamnijom nijansom kože najbolje pristajati zlatna ili boja breskve..

Poslednji korak – usne. Stručnjaci preporučuju koristiti sjaj za usne u ružičastim nijansama, koji će u dovoljnoj meri naglasiti usne, ali ne previše. One devojke koje više vole ruževe, mogu koristiti one koji su za nijansu tamniji od prirodne boje usana i koji imaju kremastu strukturu.

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *