NAŠMINKAJTE SE LAKO U TRI POTEZA

Možete da zaboravite na ajlajnere, senke za oči ili teške karmine. Profesionalci savetaju kako da vam lice izgleda besprekorno i bez toga i kako da u par poteza istaknete svoju prirodnu lepotu.

Poznate lepotice odlučuju se za prirodni look čak i na crvenom tepihu. Ovaj izgled je pored svoje privlačnosti i šarma, vrlo i jednostavan.

Sve što treba da uradite izgleda otprilike ovako: počnite uvek od lica prvo.

Umesto kamenog pudera, nanesite tekčni puder ili podlogu, a ako imate zdravu kožu lica dovoljno je prikriti male nesavršenosti korektorom. Krenite od nosa i predela oko očiju pa nanosite puder prema spoljnim linijama lica. Pronađite puder koji je u nijansi vašeg lica, nikako tamniji, da biste postigli što prirodniji izgled. Izgled lica bez onog masnog sjaja može se postići mat puderom, ali kako ne bi nanosili previše pudera – pogotovo sada kada je leto, odaberite neku toniranu kremu.

Potom pređite na oči. Kada je u pitanju prirodna šminka, maskara je sasvim dovoljna da se naglase oči, ali to ne znači da ne smete koristiti odgovarajuće senke za oči, koje su u skladu sa kompletnim izgledom. Za one koji imaju svetliji ten, najbolje su bež nijanse dok će damama sa tamnijom nijansom kože najbolje pristajati zlatna ili boja breskve..

Poslednji korak – usne. Stručnjaci preporučuju koristiti sjaj za usne u ružičastim nijansama, koji će u dovoljnoj meri naglasiti usne, ali ne previše. One devojke koje više vole ruževe, mogu koristiti one koji su za nijansu tamniji od prirodne boje usana i koji imaju kremastu strukturu.

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...