Naša preporuka seruma za jesenju negu lica

Naša preporuka seruma za jesenju negu lica: Dok nam jesen kuca na vrata sa svim svojim lepim bojama  i  mirisima. Većinu žena očekuju ozbiljni problemi  sa kožom.

Koža reaguje na promene temperature, vlažnost vazduha i naravno hladnoću. Većina dermatologa je saglasna da se to  dešava zbog nedostatka vlažnosti vazduha i hladnoće. Nedostatak vlage nastaje kao posledica grejanja i izaziva sušenje kože. A hladnoća dovodi do neprijatnog osećaja zatezanja, suvoće i perutanja kože.

Zabluda  je da se dehidratacija kože ne  može javiti  kod masnih tipova kože već  samo kod suvih.

Tokom jeseni i zime manje dolazi do iritacija kože i pojave bubuljica. Zato je ovaj period dobar za uklanjanje fleka i drugih depigmentacija na koži.

Još jedan problem koji se javlja u toku jeseni i zime je izazvan zadržavanjem na koži  zagađenja iz vazduha.

Zbog svega prethodno navedenog u ovom tekstu ćemo  obratiti pažnju na preparate koji imaju visoku koncentraciju aktivnih sastojaka, tj.serume sa umirujućim i hidrirajućim dejstvom. Ali i one koji doprinose povećanju otpornosti kože i imaju antioksidativno dejstvo.

Ovde ćemo se detaljnije upoznati sa sledećim serumima:

1.Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum

Jedan od neizostavnih sastojaka dermatologa je retinoinska  kiselina. Najjača funkcija je stimulisanje prirodne sinteze kolagena. Reč je  o derivatu vitamina A koji uklanja gornji sloj mrtvih stanica kože kako bi se ispod njega pojavila nova i zdrava koža. Retinoinska kiselina zbog sposobnosti pilinga se može uspešno koristiti za ublažavanje akni. Zahvaljujući ovom serumu nove stanice se stvaraju dajući koži svež i negovan izgled. Korišćenjem ovog seruma smanjiće se i bore, učvrstiti koža, a kontraindikacije koje se mogu pojaviti kao posledica  upotrebe ovog proizvoda su neznatne. Kombinacija čistog retinola, peptida i ceramida s jedne strane doprinosi obnovi kože, a s druge strane stvara odbranu i toleranciju kože na retinol smanjujući rizik od pojave crvenila, sušenja kože i ljuštenja.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filorga Hrvatska (@filorga_hr)

2.Filorga NCEF-SHOT

Filorga sadrži serum NCEF –SHOT koji daje izuzetne rezultate za 10 dana. Serum je snažnog dejstva i deluje tako da aktivira stanice kože i uspešno poboljšava elastničnost  i sjaj kože. Korišćenjem ovog seruma koža se podmladjuje, značajno smanjuje bore, pore, koža dobija prirodan sjaj. Laganog je sastava, koža ga brzo upija, a preporučuje se za upotrebu u toku prelaznih,stresnih  perioda. NCEF je ključni sastojak  koji u sebi sadrži  50 aktivnih sastojaka, vitamine, proteine, egzopolisaharide, minerale i koenzime. Upravo zbog toga jedna dnevna doza ovog seruma jednaka je jednoj mezoterapijskoj injekciji!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shops ByChom (@shopsbychom)

3.NOVEXPERT Booster serum

Koža koja je isušena i ispošćena hijalurunskom kiselinom kao  i masna koža kojoj nedostaje vlaga pogoduju stvaranju bora. A ovaj serum deluje tako što hidrira, umiruje i vraća koži sva njena svojstva. Ovaj serum koji ima 3,2% čiste hijaluronske kiseline jednak je efektu koje ima  40 injekcija hijalurona. Serum deluje i  prodire u sve slojeve kože i tako joj dajući izgled vidno podmlađene i oporavljene. Serum sadrži i polisaharide koji  sprečavaju da koža odaje vodu i arginine. Doprinosi obnovi kože i popunjavanju bora. Upotreba ovog seruma će izuzetno blagotvorno delovati na umornu kožu vraćajući joj sjaj i ten.

Nakon upoznavanja sa nekim od trenutno najboljih seruma u svetu sigurno ćete se zapitati kada je najbolje početi sa korišćenjem seruma. Odgovor vam može dati samo vaša koža. U zavisnosti  od toga kako i  kada koža reaguje na spoljašnje promene, treba uvesti u svakodnevnu negu kože upotrebu nekog seruma. Još jedna preporuka je da kožu obavezno treba zaštititi SPF faktorom, zbog štetnosti UV zračenja tokom cele godine.

Moj vam je savet da obavezno pre nego što se odlučite za neki od prethodno navedenih seruma posetite dermatologa, koji će vam sigurno detaljnije i stručnije dati preporuke za neki od seruma.

Naša preporuka seruma za jesenju negu lica

Autor: Tatjana Bogičević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...