NAMIRNICE KOJE VAM POMAŽU U PROCESU MRŠAVLJENJA NAMIRNICE KOJE VAM POMAŽU U PROCESU MRŠAVLJENJA
Leto jeste na izmaku, ali uvek treba da izgledamo lepo, zar ne. Uostalom ima nas kojima odmor počinje u septembru. Predstavićemo vam namirnice koje... NAMIRNICE KOJE VAM POMAŽU U PROCESU MRŠAVLJENJA

Leto jeste na izmaku, ali uvek treba da izgledamo lepo, zar ne. Uostalom ima nas kojima odmor počinje u septembru. Predstavićemo vam namirnice koje će vas zasititi, a opet pomoći pri gubljenju kilograma.

LUBENICA

U 100gr lubenice ima samo 30 kalorija. Osim toga ona je puna vode i čini čuda u procesu mršavljenja. Pored toga sočna je, ukusna i super osveženje za ove tople dane.

JABUKA

Kada pojedete jabuku automatski ćete dobiti osećaj sitosti. Puna je hranljivih materija i takođe pomaže u procesu mršavljenja zbog visokog nivoa pektina koji sadrži.

PARADAJZ

Paradajz je bogat vlaknima, te smanjuje nivo holesterola i pomaže u procesu mršavljenja. Smanjuje zadržavanje viška vode u vašem organizmu pa na taj način ubrzava vaš metabolizam.

ŠARGAREPA

U 100gr šargarepe ima samo 41 kalorija, a veoma je bogata mineralima i vitaminima. Možete je jesti sirovu, skuvanu, grilovanu… možete čak napraviti i sok od nje.

ZELENA SALATA

U 100gr sadrži samo 6 kalorija. Zar to nije idealno? Bogata je folnom kiselinom, vlaknima i vitaminom B pa pomaže u procesu mršavljenja.

TIKVICE

Ne sadrže ni malo masti, tako da su idealne za sve one koji su na nekoj dijeti ili posebnom režimu ishrane, a veoma su hranljive.

CELER

Celer u 100gr sadrži samo 16 kalrija.Odlično hidrira telo iznutra, bogat je vlaknima i ako ga jedete posle toga osećaj sitosti će trajati duže.

GREJPFRUT

Odličan je za one koji su na dijeti jer je veoma bogat vitaminom C.

Ovo su samo neke od namirnica koje vam mogu pomoći u procesu gubljenja kilograma, ali ne zaboravite ni fizičku aktivnost.

Autor: Lidija Gajić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *