Najveselija književnica povela kolo! Mnogobrojna publika pratila njene korake!

Mnogobrojna publika će još dugo nositi u najlepšem sećanju minuli vikend na beogradskom moru. Ada Ciganlija koja važi za najveći sportsko rekreativni i zabavni centar u srpskoj prestonici, juče je za posetioce jedne od letnjih manifestacija priredila niz programa, stavljajući akcenat na književnost, kulturu i tradicionalnu pesmu. Iako je bilo pakleno vruće, kulturne radnike RTS i građane ništa nije sprečilo u uživanju i prepuštanju zelenilu u samom srcu grada. Roštiljalo se, pevalo, igralo s pogledom na savsko jezero… a srpska književnica, istaknuta pesnikinja i humanitarka Božica Velousis je priredila nesvakidašnje trenutke kada je sa koncertnog podijuma sišla i zaigrala kolo sa Beograđanima! Tačno tako! Dok je trajao višečasovni program čukaričkog kola koje se vilo, na kom su se predstavili najpoznatiji folkloraši iz svih krajeva Srbije, književnica je oduševljavala igrom sve prisutne.

Voditelji manifestacije su javno pohvalili njeno igranje, te je tom prilikom izjavila da je igranje naučila od svoje bake. Danas čuva njenu tradicionalnu nošnju, radujući se sličnim događajima, susretima, muzici… Ona tvrdi da čak i njena bratanica Katarina profesionalno igra u jednom od folklora! Umetnost im je zaista prisutna u genima.

U okviru kulturno – koncertnog programa „Vidovdanski koncert – kondirom i pesmom“ na kojem su se predstavili dugogodišnji vokalni solisti Radio Televizije Srbije, poznata književnica je govorila o Kosovu i Metohiji, želeći da filozofski prenese pouku o očuvanju srpskog kulturnog nasleđa južne Srbije i svih ostalih krajeva. Tim povodom, predstavnici medija i Opštine Čukarica FSČ, uručili su Božici Velousis počasno – kulturno Vidovdansko priznanje za širenje humanizma na opštini Čukarica i ljubavi prema njenim građanima, među kojima ima Srba sa Kosmeta. Sudeći po emocijama koje je pokazala na sceni jer je jedna od retkih koja svesrdno pomaže okruženju, ovo je još jedno priznanje koje je obeležilo njen dosadašnji humanitarni i umetnički rad. Nakon osećajnog obraćanja publici i voditeljima sa Radija 202 koji je u subotu proslavio 51. rođendan, usledilo je još jedno druženje i fotografisanje sa folklorašima, dok su se za dobar štimung pobrinuli specijalni muzički gosti koji su čitavu raspevanu Adu Ciganliju podigli na noge. Ovo je još jedan kulturni program koji potvrđuje ljubav prema domovini, srpskoj tradiciji i kulturi.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...