NAJODGOVORNIJA PROFESIJA- BITI ŽENA NAJODGOVORNIJA PROFESIJA- BITI ŽENA
Biti mama najlepši je i najodgovorniji posao na svetu, ali jako je važno da žena bude i srećna i zadovoljna. Kako što bolje uskladiti... NAJODGOVORNIJA PROFESIJA- BITI ŽENA
Biti mama najlepši je i najodgovorniji posao na svetu, ali jako je važno da žena bude i srećna i zadovoljna.
Kako što bolje uskladiti sve obaveze i istovremeno uživati u majčinstvu ?
Prihvatite pomoć 
Prestanite se mučiti osećajem krivice da ne obavljate sve poslove uspešno i na vreme. Pogledajte istini u oči i shvatićete da iza svake uspešne mame, stoji određeni broj osoba koje joj pomažu.
Pronađite vremena za sebe
Nemojte dozvoliti da upadnete u zamku stereotipa kako žena treba da se odrekne dela sebe kako bi svima ugodila. Takođe, ne očekujte ni orden za žrtvu koju eventualno podnosite. Za ženu je vrlo važno da se posveti sebi, kako bi bila uspešna u svemu što radi. U pitanju je jednostavno pravilo koje glasi- Ako se ne brinete pravilno o sebi, nećete to onda moći dobro da radite ni za druge. Posvetite malo vremena i svojim potrebama i neizbežno ćete biti i zadovoljnije i ispunjenije, a samim tim moći ćete da date svoj maksimum i na poslu i u kući.
Bez osećaja krivice
Spadate li u grupu  žena koje smatraju da nije moguće izgraditi uspešnu karijeru i biti dobra majka? Ako je vaš odgovor potvrdan, možda ćete se razočarati – moguće je. Ukoliko u svemu što radite dajete sve od sebe, možete sve postići. Ako se tako postavite prema životu, nećete osećati krivicu što ostavljate dete na čuvanje dok ste na poslu. I obrnuto, kada ste kod kuće sa detetom – ne razmišljajte o poslu.
Ono što ne možete promeniti  – prihvatite 
Činjenica da ste mama zahteva mnogo promena u vašem dosadašnjem načinu života: prioriteti će se promeniti i počećete se navikavati na sasvim drugačiji tempo. To je neminovno. Nema koristi od nerviranja što beba plače, što morate ustajati noću ili što je stalno morate presvlačiti. Što pre prihvatite neminovnosti kao normalne stvari, manje ćete se nervirati i lakše ćete obavljati sve poslove. Ako zauzmete taj stav, osetićete značajne promene u svom raspoloženju (naravno, nabolje).
Autor: Ivana Živanić

Your email address will not be published. Required fields are marked *