Najgluplje provedeno vreme u životu

Današnji tekst želim da posvetim često korišćenim terminima u životu „ne znam“ „ne umem“ „ne mogu“ „nisam dovoljno dobra“. I svima nama koji smo previše često koristili i koji smo čak u njih verovali. Sigurno nas ima puno.

Ovo pišem sa aspekta osobe koja sedi u svom dnevnom boravku, razmišlja o ovome, i pita se šta mi je to trebalo, i beleži svoje misli možda će nekom da služe. Često mi se u trenutno iskustvo vrate slike tih trenutaka kada sam sebe ubeđivala u gore navedene besmislice, da vrlo brzo uvidim da mi je to najgluplje provedeno vreme u životu. I nikada mi ti iskustveni trenuci nisu nešto preterano koristili. Više su mi štetu pravili zato što su mi dodatno izoštravali dozu perfekcionizma koju i onako imam dovoljno izraženu u sebi.

Ti trenuci su me dovodili u stanje opšte beskorisnosti jer zaboga što bih ja bilo šta radila kad neće biti dovoljno dobro, kada ja nisam u stanju da izvedem da bude dovoljno dobro. Možete misliti pod kakvim sam ja psihičkim pritiskom bila sa takvim načina razmišljanja i sa toliko visokim standardima i očekivanjima od sebe. Sama sam sebe tim svojim ponašanjem obezvređivala i onesposobljivala  jer sam svaki svoj postupak unapred osuđivala na propast a posle se krivila što nisam ništa uradila.

I posle dugačkog niza godina provedenih na taj toksičan način sam rekla sebi prestaćeš sa tim pa makar propala. Ha, i nisam propala samo sam bespotrebno maltretirala sebe. Ovim vas tekstom podstičem da ne budete kao ja.

Autor: Milica Đorđević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...