Najbolji proizvodi za tretiranje podočnjaka

Najbolji proizvodi za tretiranje podočnjaka

Tamni i izraženi podočnjaci znaju biti prava noćna mora svake žene posle dvadesete godine. Jer znaju da daju potpuno drugačiji izgled licu ako se ne vodi dovoljno računa. Što je potpuno normalno i prirodno da se razumemo. Međutim ženama zna da to zasmeta iz estetskih razloga pa imaju potrebu da smanje vidljivost podočnjaka.

Postoji par načina za postizanje tog efekta a to su prirodnim putem. Putem kozmetičkih proizvoda u ovom slučaju najčešće krema za podočnjake ili putem heluronskih tretmana.

Mi ćemo se sada ovde držati prirodnih načina za tretiranje podočnjaka. Ukoliko se ipak budete odlučili da tretirate svoje podočnjake na neki od ostalih načina savetujemo vam da se prvo posavetujete sa dermatologom ili nekim stručnim licem. Nemojte ništa raditi na svoju ruku.

Napomenućemo i razloge zbog kojih se javljaju podočnjaci a to su: trljanje očiju, alergije, prašina, polen, dim, nedostatak sna, dehidriranost, konzumiranje cigareta i alkohola, previše slana hrana.

Ono što je jako važno da pre svega uradite je da izbegavate sve ovo što ih stvara. A tek onda da krenete u primenjivanje načina za uklanjanje istih.

Krastavac za podočnjake

Isecite sveži ohlađen krastavac na kolutove i držite ga na kapcima 10-15 minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom utapkavanjem tečnosti u lice. Nikako nemojte trljati svoje oči.

Krompir za podočnjake

Krompir ima dosta sličan efekat kao i krastavac i primenjuje se na isti način kao i krastavac samo što je još bolji za tamne podočnjake.

Čaj za podočnjake

Za ovu metodu mogu da se koriste sve vrste biljnog čaja zeleni čaj, crni čaj, kamilica ili nana. Ohlađene kesice čaja iz frižidera stavite na kapke i držite 20 minuta. Zatim vrlo lagano isperite oči. Ovo pomaže najviše kod natečenih podočnjaka.

Soda bikarbona

Za ovaj način će vam biti potrebna dva sastojka:

1kašičica sode bikarbone

1 čaša tople vode

Razmutite sodu bikarbonu i toplu vodu. Natopite tufere tom tečnošću i držite ih na oči 10-15 minuta. Zatim isperite lice hladnom vodom. Nakon toga nanesite hidrantu kremu. Ovaj postupak ponovite dva puta u toku dana. Soda bikarbona podstiče protok krvi i smanjuje kesice ispod očiju.

Isprobajte ove prirodne načine. Ako sa njima ne budete rešili svoj problem možete preći na one malo radikalnije načine. Bitno je da postoji način, srećno u ovoj avanturi.

Najbolji proizvodi za tretiranje podočnjaka

Autor: Milica Đorđević

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Razmišljajte o putu ka napretku

Razmišljajte o putu ka napretku. Brz način života ima...

Portokalopita sa klementinama prava letnja poslastica

Portokalopita sa klementinama prava letnja poslastica. Sočni aromatični kolač...

Biološka terapija

Biološka terapija. Biološka terapija predstavlja tretman koji treba da...

Dokaz da si dovoljan sebi

Dokaz da si dovoljan sebi. Da biste postali ili...