Nagrada za film “Dule Savić u Londonu muk” u ruke Branki Bešević Gajić

Nagrada za film “Dule Savić u Londonu muk” u ruke Branki Bešević Gajić. Po oceni stručnog žirija kojim je predsedavao renomirani filmski kritičar Dejan Dabić u saradnji sa Jelenom Stojanović i Slavišom Krstićem koji su takođe bili u sastavu žirija Vrmdža film fesivala, jednoglasnom odlukom dodeljeno je priznanje višestruko nagrađivanoj filmskoj rediteljki dr um. Branki Bešević Gajić ZA PROMOCIJU ZDRAVOG STILA ŽIVOTA, za film „DULE SAVIĆ A U LONDONU MUK koji je nastao u produkciji CITY PRODUCTION“ Niš.

Nagrada za film “Dule Savić u Londonu muk” u ruke Branki Bešević Gajić

nagrad-branka-besevic-gajic
Nagrada za film “Dule Savić u Londonu muk” u ruke Branki Bešević Gajić

Zbog poslovnog angažmana rediteljka nije bila u mogućnosti da prisustvuje dodeli nagrada u Vrmdži u podnožju planine Rtanj i nagrada će joj biti naknadno uručena u Beogradu, tom prilikom snimila je video-poruku u znak zahvalnosti Vrmdža film festivalu kao i stručnom žiriju kojim je predsedavao Dejan Dabić.

Video-poruka: https://www.tiktok.com/@brankabesevich_official/video/7261376424852933894?lang=en

U razgovoru sa Brankom Bešević Gajić saznali smo da joj nagrada veoma draga i da joj je neizmerna čast i zadovoljstvo kada je njen rad prepoznat od etabliranog stručnog žirija Vrmdža Film Festa, posebno je istakla da joj priznanje mnogo znači  i da je to doprinos ne samo filmskoj umetnosti već i sportu uz propagiranje sportskog načina života koji je svedok uticaja i odgovornosti koju svaki sportista treba da ima prema svojim sudionicima.

Zbog poslovnog angažmana rediteljka nije bila u mogućnosti da prisustvuje dodeli nagrada u Vrmdži u podnožju planine Rtanj i nagrada će joj biti naknadno uručena
Dule Savić, Branka Bešević Gajić i Džajić

Nagrada za film “Dule Savić u Londonu muk” u ruke Branki Bešević Gajić

Branka Bešević Gajić odnedavno je postala i član planinarskog društva „Extreme Summit team“ gde joj je uručena i članska karta izdata od Planinarskog Saveza R. Srbije. Svaki svoj slobodan trenutak koristi da se posveti prirodi i najviše od svega planinama, osvajanje planina je oduvek privlačilo–zbog divljenja prema prirodi i fizičkog izazova, posvetila se aktivnom planinarenju u želji da sudeluje u planinarskim ekspedicijama i tom prilikom primljena je u članstvo prestižnog beogradskog planinarskog društva “Extreme Summit Team” gde teži ka osvajanju najviših vrhova na sveta.

„Film će uskoro biti premijerno prikazan u Beogradu, zvanični datum će blagovremeno saopštiti producent.“- rekla je rediteljka Branka Bešević Gajić.

branka-besevic-gajic
Branka Bešević Gajić

Producent: Oliver Paunović

Scenario i režija: Branka Bešević Gajić

Direktor fotografije: Nikša Malić Katanić

Montaža: Boban Rajković

Produkcija: City grupa

Trajanje: ‘76

U filmu govore: Dragan Džajić, Peca Popović, Dragan Gagi Jovanović, Dragan Savić, Vujadin Savić, Boško Đurovski, Neđa Milosavljević kao i Partizanovci: Emir Kusturica, Bjeković, Ivančević, Stojković, ali i mnogi drugi iz sveta sporta, kulture i umetnosti.

branka-besevic-gajic-i-dule-savic
Branka Bešević Gajić i Dule Savić

Nagrada za film “Dule Savić u Londonu muk” u ruke Branki Bešević Gajić

Sinopsis filma

Igrala se završnica utakmice kada je Dušan Savić natrčao na loptu i levom nogom poslao u gol Arsenala. Za tišinu na „Hajberiju” kakvu Englezi nikada ranije nisu snimili. Preko 40.000 ljudi koji su došli na stadion „Hajberi” imalo je priliku da vidi neustrašivu Crvenu zvezdu i isprati je zasluženim aplauzom. Generaciju koja je napravila ogroman korak ka prvom finalu nekog evropskog takmičenja predvodio je trener Branko Stanković, čuveni „ambasador“. Ovo je priča o jednom velikom fudbaleru, koja se ne bavi nacijom ni verom, već samo sportom i njegovim profesionalnim dostignućima, sigurno će zainteresovati publiku u čitavoj nekadašnjoj Jugoslaviji čiji je i sam sportista bio gde su svi skandirali njegovo ime Duuuule Savić. 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave