NA RASKRŠĆU

Koliko puta ste u životu imali nedoumice, koliko ste puta zaplakali od tuge, muke i gorčine? Verovatno se većina vas našla na raskršću života kada je jednostavno došlo do toga da je neizbežno sumirati životni put. Kako odlučiti, kada preseći, smem li krenuti u novo? Teške odluke, strah koji raste svakim novim izborom- ne bi li se zaštitili bar malo od nepoznatog. Puteva puno, na svakom ima ponešto, kao prepreka pa čovek ne zna kako da misli i čime da se vodi. Puštajući da prenoći, stvaramo novu agoniju! Zašto je u zrelim godinama teško preseći i odlučiti, zašto život tada u većini slučajeva nije fer? Sve je tako duboko u tim nekim godinama. Sreća se doživi suzama, a tuga osmehom. Tu je nešto izmenilo mesta i značenja. Ljubav se doživi jedino tada, čini mi se iskreno. Jedino tada zagrljajem i pogledom sve objasniš. Samo što i boli mnogo jače, kao što boli reuma, nezaceljena rana ili stomak.

Bole odlasci i dolasci, bole sve promene.

Najstrašnije je kada dođu dani kada krpiš sebe i to malo duše što je ostalo. Moliš se za druge, pališ sveću u njihovo zdravlje, a tapkaš u mestu. Dani kada ti se čitav život pred oči prikaže i kao da ćeš umreti, a živ si. Tada svaka emocija boli jako. Preosetljivi na reči i na ljude. Tu suze ne mogu pomoći jer to su dani umiranja i vaskrsnuća.

Naučila sam svašta do sada i kako samoća zna da boli. Jednom je neko rekao ili napisao, više se i ne sećam, da čovek nije rođen da živi sam i bio je taj neko u pravu. Kako spoznati dobrotu za sebe, gde preseći i na koju stranu krenuti? Molimo Boga kao zalutale ovce da nam samo put pokaže. Samo je ljubav ono što može da nas drži u životu i samo ljubav može da reši sve zagonetke i pitalice.

Molim te dragi Bože, samo ljubav neka me vodi na ovom raskršću…

 

Autor: Sanja Radojković Đurđević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...