Možeš ti to

Dok se tvoje srce lomilo oko snova i želja ko je stajao uz njega? Postoje osobe koje će uvek reci MOŽEŠ TI TO! Koliko je ta rečenica ispravna? Završi srednju školu i upiši fakultet jer MOŽEŠ TI TO! Nađi posao i ako ti ne odgovara MOŽEŠ TI TO!

Koliko je tuđa podrška nekada odličan način da nas uništi. Trebamo shvatiti da sami možemo komponovati život po meri. Drugi to ne mogu uraditi za tebe. Budi tih. Kreći se polako u svojoj tišini i ne dozvoli da bilo ko dazna tvoje sledeće korake. Ne brini se ako imaš loš dan to je samo još jedna životna lekcija u nizu. Nekada je čoveku potrebno da bude sam. Sam sa svojim mislima, vizijom, mapom i kompasom ka ostvarenju snova. Ne traži da svet bude bolje mesto, on se ne menja. Ali ti možeš u moru istih budi unikatan. Drugima putanju ne možeš ispraviti ali sebi možeš. Mali koraci koje nižeš iz dana u dan doneće veliki uspeh, ali znaj da pobeda dolazi sporo.

Čak i kada se desi da ne uspeš ne budi tužan, to je šansa za novi uspeh ka kojem ćeš ponovo krenuti ali na pametniji način. Nema potrebe da razmišljas danima, ne odugovlači uradi to, jer ti to MOŽEŠ! Strpljene je vrlina. Sve dok radiš svaki korak sa strpljenjem uspesi će tiho dolaziti. Ako želiš promenu, jedino si ti zadužen za nju. Budi ponosan na svoje uspehe jer je puno napora uloženo u njih, bez obzira sta  drugi mislili. Nikada nije postojala gužva na putu do uspeha. Da li će put ka uspehu biti lak? Ne! Da li će vredeti? I te kako hoće. Ako tvoji ciljevi nisu kao ostali nema veze, budi sam. Jer nismo svi isti. Svaki put kada plan ne ide, promeni ga. Ali nikada ne menjaj cilj. Kada je noć tamna ne brini sunce uvek izlazi posle nje. Znaš kako kažu tvoja priča još uvek čeka da bude napisana. Nikada nisi pobedio ako si bio prvi. Bitno je da budeš bolji nego što si bio.

I ako izgleda nemoguće udahni duboko, razmisli i kreni dalje ka putu snova. Budi jak, istrajan i borben jer TI TO MOŽEŠ! Što je borba teža, pobeda je slađa. Svaki nov dan je nova šansa za uspeh.

Autor: Katarina Radičević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa. Vežbe za povećanje...

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente. Brzo, lako i...

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad bi bilo

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad...

Ulicom se širio miris jorgovana

Ulicom se širio miris jorgovana. Srela sam je danas....