MOJI VEČERNJI RITUALI MOJI VEČERNJI RITUALI
Isto toliko koliko je od velikog značaja kako započinjemo dan, ništa manje nije važno ni kako ga završavamo. Uglavnom nam se dan odvija po... MOJI VEČERNJI RITUALI

Isto toliko koliko je od velikog značaja kako započinjemo dan, ništa manje nije važno ni kako ga završavamo. Uglavnom nam se dan odvija po auto-pilotu i nekako idu jedan za drugim. Jurimo, žurimo, ne obraćamo pažnju na neke sitnice koje život znače. No ako je već tako, bar uveče je potrebno odvojiti vreme da bi se mirno završio dan. Kažu da kako dan završimo, tako će nam i početi. Pre mnogo godina, dešavalo mi se da uveče legnem nervozna jer sam se posvađala sa nekim ili me neko iznervirao. Ujutru kada sam se probudila, prva misao mi je bio baš taj događaj i kolo se nastavlja u istom ritmu. Užas!

Zato je bitno da i uveče osmislimo svoje male rituale koji će nam pomoći da sa osmehom na licu i mirom u srcu utonemo u san. Samo takav san je zdrav san a svi znamo koliko je san važan.

Ovo su neki od mojih rituala a vi osmislite naravno svoje ili prisvojite moje ako vam se dopadnu.

Nisam baš redovna po pitanju ranijeg odlaska u krevet i najčešće je to između 23 i 00.30h. No ako ste u mogućnosti bilo bi idealno oko 22h ići na spavanje. Znam da je većini to neizvodivo pa uhvatite ritam koji vama prija. No bitniji je kvalitet sna nego kvantitet i baš zbog toga su ovi rituali važni.

Popijem neki topli napitak koji mi prija. To može biti mleko, kakao ili čaj. Meni lično najviše prija čaj i to uglavnom kamilica, majčina dušica, lipa ili lavanda. Ispijajte ga u gutljajima, polako. Možete u sebi izgovoriti nameru da vas taj napitak pročisti od svih nakupljenih emocija i blokada koje su se u vama susidrile u toku dana.

Meditiram najčešće ujutru ali ponekad osetim potrebu da meditiram i uveče. Dovoljno je da se desetak minuta osamimo i dopustimo miru i tišini da nas preplavi. Da umirimo um i rasteretimo se od svega što nas je tog dana mučilo. Možete meditirati uz muziku ili bez nje. Važno je da ste svesni sadašnjeg trenutka i mira koji vas prožima.

Kada se tuširam obavezno osvestim trenutak i svesno izgovorim nameru da se sva nedativna energija spere s mene i da me voda pročisti. Na taj način voda odnosi sve ono što meni ne pripada a nakačilo se na moju auru. Zaista uživam u tom iskustvu, u tom divnom procesu.

Mazim se i grlim sa decom i razgovaramo o proteklom danu. Ako imate decu i imate problem kao i većina ljudi da ne stižu kvalitetno provoditi vreme sa decom zbog poslobnih obaveza, imate priliku to učiniti uveče. Makar 15 min. I vama i njima će značiti mnogo.

Obožavam da gledam filmove ili serije sa happy end-om, komedije i ljubavne. Oni me opuštaju i relaksiraju. Uvode u neki divan svet gde su čuda moguća i gde vlada ljubav. Tada se i moja vibracija podiže do neslućehih visina.

Sve ovo ne oduzima mnogo vremena a od ogromnog je značaja za nas. Većina nije ni svesna toga. Nemojte biti lenji i obećajte sebi da ćete pronaći neke svoje rituale za kraj dana. Kada relaksirani odete u krevet i zaključate mozak za sve obaveze, brige i ljutnje, naredni dan će biti za vas čaroban. Ustaćete sa ogromnim prilivom energije, naspavani, odmorni, srećni. I tako krenite u novi dan!

Autor: Tijana Mihajlović

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *