Moje uspavano ja se budi

Samo želim da zastaneš na sekund i shvatiš da si baš ti lični trener svog života. Da li znaš da te samo jedno uspavano ja deli od sreće? Da li želiš da čuješ kako ćeš stići do njega? Evo odgovora, veoma lako.

Postavićeš zdrave granice da bi osetio duh slobode i stvorio život kakav oduvek želiš.

Za početak probaj da napraviš jedan mali prostor za svoje JA.

Da li znaš sta je granica i šta dobijaš ako je postaviš? Kada odgovoriš na to pitanje želim da budeš sam i okužen zvukom mira. Krenućemo dalje. Priznaj sebi da sama prelaziš granice. Budi jak i preuzmi odgovornost za sopstveni život.

Prestani da tražiš krivca u drugima misleći da će ti tako biti lakše, pronađi krivca u sebi. Hajde da probaš sebi odgovoriti na par pitanja.Šta ako je moja negativna emocija ili možda energija rezultat pređene granice? Kako to da promenim da bi dobio ono što želim?

Verovatno se plašiš da postaviš granice da se ne bi suočila sa problemom. Stani i razmisli. Kada ne postaviš granicu suočavaš se sa problemom sagnute glave i nesrećan si, ali ako postaviš granicu i suočiš se sa problemom kao rezulatat dobićeš sreću. Možda osećaš da te grize savest.

To nije loše jer konačno odbacuješ sve loše i prihvataš sebe. Dok sediš i dalje sam sa sobom uz zvuke mira veoma je bitno da raskrinkaš sve skrivene obaveze, odbačene osobine i izgovore. Jedino tako ćeš lakše moći da postaviš zdrave granice.

Znam nije prijatno kada osetiš nelagodnost ali zapamti da ćeš jedino tako stići do onoga što si oduvek želeo u životu. Hajde kreni ka viziji svog života. Probudi svoje ja, jer ako ne postaviš granicu odričeš se sebe. Granicu postavljamo zbog sebe. Da bi smo znali šta nećemo i šta hoćemo da radimo. Šta ćemo tolerisati i šta nećemo. Ne zbog drugih već nas samih. Ne bacaj život koji si dobio kao dar u tuđe ruke.

Zapamti da druge ne možeš promeniti niti očekuvati da poštuju tvoje granice. Sve dok pustaš druge da krše granice osećaš bol, možda budeš i depresivan. Nekada nije loše biti malo sebičan jer to ljudi zaslužuju. Zapamti da te sloboda čeka ali jedino si ti zadužen za nju.

Budi svoj zbog sebe, budi ono što silno želiš a ne ono što drugi očekuju od tebe. Jedino si ti kovač svoje sreće. Za nju se treba boriti, put je težak ali vredan. Ja znam da si ti jak i da ti to možeš.

Autor: Katarina Radičević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...