MOJA MALA BIBLIOTEKA 2. DEO MOJA MALA BIBLIOTEKA 2. DEO
Poznata sam kao osoba koja obožava knjige, osoba kojoj je najlakše kupiti poklon. Obožavam miris knjige. Obožavam kako papir šuška pod mojim prstima, dok... MOJA MALA BIBLIOTEKA 2. DEO

Poznata sam kao osoba koja obožava knjige, osoba kojoj je najlakše kupiti poklon. Obožavam miris knjige. Obožavam kako papir šuška pod mojim prstima, dok nestrpljivo okrećem sledeću stranicu. Volim kada koricu knjige krasi lepa slika… Zato sam odlučila da napravim svoju malu biblioteku upravo ovde da vam predstavim knjige koje su na mene ostavile snažan utisak. Rešila sam da ova tema bude u nastavcima. Dakle ovo je drugi deo.

1.” DAMA S KAMELIJAMA”, A.D.SIN; ova knjiga zavređuje moju pažnju jer je u njoj opisana ”dama lakog morala” koja u svom kratkom životu možda nije imala sreće, ali je našla ljubav svog života. Borila se za tu ljubav, pustila je da ode kada je mislila da je vreme za to, kada je mislila da će njenom voljenom biti lakše bez nje… I kada se razbolela nije htela da iskoristi to kako bi ga vratila, već je on sam poželeo da je vrati ali kasno. Ipak umrla je znajući da voli i da je voljena. Nežna heroina lakog morala koja je nije imala nameru da zavoli, ali ljubav ne biramo, ona nas nađe.

2.”ORKANSKI VISOVI”; knjiga koju sam pročitala u jednom dahu. Avanture male Ketrin i malog Hitklifa su urnebesne. Tu se već naslućuje ljubav između njih dvoje. Njihovo zajedničko odrastanje, drugarstvo koje prerasta u ljubav, a onda ljubav u mržnju i osvetu. Sve to je preneto na papir i sve se stopilo u jedno čineći savršen roman.

3.”MI DECA SA STANICE ZO”; priča o vrtlogu droge, kako se u nju lako upada, a kako se teško izlazi. Poučna za sve uzraste.

4.” ZVONAR BOGORODIČNE CRKVE”, E.HEMINGVEJ; veliki pisac, veliki umetnik… knjiga koja vas ne pušta.

5.” AGATA KRISTI” SVI ROMANI;  jer je puna misterije…

6.”TEBI MOJA DOLORES”, S.BOŽOVIĆ; opisuje nemile događaje rata. Izgubljenu mladost, ljubav, život, dete…

7.”GOSPOĐICA”, IVO ANDRIĆ; divan roman o nekim davnim vremenima. O gospođici koja je svoj zavet preozbiljno shvatila i zbog koga je propustila sve ono lepo u životu.

8.”OPASNE VEZE”; intrige, zavere, ljubav, strast, prevara… elizabetansko doba…. dovoljno da privuče moju pažnju

”PROHUJALO SA VIHOROM”; knjigu nikada ne može da mi zameni film, ali ovo je jedan od retkih slučajeva. Knjigu bih izdvojila samo zbog malih izmena koje je film sebi dozvolio.

10.”MEMOARI JEDNE GEJŠE”; posle čitanja knjige dugo nisam mogla da gledam film, plašeći se da mi ne pokvari doživljaj. Knjiga je savršena. Dok sam je čitala sa njom sam živela, disala, plakala, smejala se… Drugačija kultura, drugačiji običaji, drugačiji svet…

Preuzeto sa sajta:

https://dolistyle.wordpress.com/

Autor: Lidija Gajić

Your email address will not be published. Required fields are marked *