Moj put ka isceljenju- Zašto su promene važne?

Promene su važne ako želimo da napredujemo, ako težimo ka nečemu višem, boljem, kvalitetnijem. Važne su zbog nas samih, jer nas vode ka onome što mi zaista jesmo kako bismo ispunili svoju misiju i ostvarili svoje snove. Zašto je to bitno? Zbog osećaja, zbog dobrog osećaja, jer šta god da radimo u životu, radimo da bismo se na kraju dobro osećali, da bismo bili ispinjeni i srećni.

Poznato vam je – Samo da uradim još ovo i biću srećna-srećan?

„Još samo ovo“ se uvek planira, uvek se nešto dodaje. Zato je važno naučiti da budemo srećni još danas, dok smo ovde( tu gde jesmo), dok je sada (a sada je uvek). Budimo zadovoljni putovanjem do cilja, uživajmo u procesu, fokusirajmo se na dobre stvari, na ono što nas ispunjava, što nas čini srećnima.

Volimo sebe, jer niko to neće znati bolje od nas samih.

DA LI SU VAM PROMENE POTREBNE?

Ako ste nezadovoljni, ako vam fali samo „još malo“ da biste konačno bili srećni, znajte, promene su vam potrebne. Ali, teško nam je da taj projekat zvani PROMENA sprovedemo u delo, jer imamo navike, imamo okruženje koje to „ne očekuje“ od nas, imamo svoj unapred pripremljen program koji se aktivira sam od sebe u našem nesvesnom mozgu kad god krenemo nešto da radimo, tako da I većinu dana I nismo svesni šta u stvari radimo, jer nam se uključuje autopilot koji sam obavlja stvari. Gde je tu naša svesnost? Naš svesni um je većinu vremena uspavan, jer ga ne uključujemo.

Koliko puta nam se desilo dok, recimo vozimo auto da pojma nemamo kada i kako smo prešli od tačke A do tačke B, jer smo aktivirali svog autopilota, svoj nesvesni um odn. program. Zapitate li se šta sve još u toku dana radimo nesvesno? U većini svog ponašanja uključujemo svoj autopilot koji je rezultat ponašanja i uticaja  svih ljudi koje smo sretali u  životu, počev od detinjstva, pa sve do danas.

I zato kada želite da nešto promenite u svom životu, shvatite da morate najpre uključiti svoj svesni um i da morate ponavljati iznova i iznova nove obrasce ponašanja kako biste ih naučili I automatizovali.

Da li je za mene dobro da ujutru popijem ceđeni sok od celera? Jeste. Ali, moram se navići na to, moram promeniti navike, jer moram ići na pijacu, kupiti celer, moram ga oprati, iseckati i ubaciti u sokovnik, moram dobiti dovoljnu količinu i moram po ustajanju popiti taj celer. Možda je lošeg ukusa, ali ja znam da će na duže staze to biti korisno za mene i tako nastavljati da to radim svakog dana.

MALIM KORACIMA DO VELIKIH PROMENA

Najpre moramo dobro da razmislimo šta želimo da promenimo u svom životu, kakvi mi želimo da budemo, šta nam je krajnji cilj, kako izgleda naša najbolja verzija sebe?
Napisati to i krenuti polako, deo po deo – malim koracima ka velikom cilju i ukoliko vam treba pomoć, neko ko će vas uputiti,potražite je. Vremenom rezultati neće izostati. I kada krenete na put promena, napišite u svesci sve o sebi sada, svoje navike, uverenja, zatim šta želite da promenite, kakva osoba želite da budete.

Dajte sebi rok za koliko ćete nešto zacrtano postići i krenite u akciju.

Za to su nam potrebni sledeći koraci:

-VERA da možemo da postignemo ono što želimo,
-CILJ unapred zacrtan

-POMOĆ PRIJATELJA- mentora, psihologa, life coacha, koga god i na kraju
-AKCIJA

Srećno!

Autor: Sanela Dimitrijević

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...