MOJ PUT KA ISCELJENJU – SIBIRSKO ZDRAVLJE

Prošlog vikenda sam bila na predavanju koje se održavalo u Beogradu u hotelu 88 rooms, jednog ruskog doktora, Pavla Rudina koji radi za kompaniju Siberian wellness. Predavanje je bilo interesantno, korisno i nije to bila puka reklama za proizvode Sibirskog zdravljua, već je govorio o činjenicama vezanim za ljudski organizam i zdravlje.

Govorio je o univerzalnim zakonima zdravlja i zdrave ishrane kojih se većina ljudi ne pridržava ili nikad nije ni čula za to.

Danas smo svi toliko zauzeti nekim bitnijim stvarima kao što je jurenje za poslom, za novcem. Skloni smo da pre „nahranimo“ svoj automobil kvalitetnim gorivom nego svoj organizam. Redovno održavamo stan čistim, a kada smo se poslednji put setili da  očistimo svoj organizam? Mislite da to nije važno?

E, pa grdno ste se prevarili!

Dr Pavel Rudin je svoje iscrpno predavanje počeo razgovorom o parazitima  koji su svuda prisutni i koji vrlo često nastanjuju naš organizam. Takođe, ti paraziti su odgovorni za mnoge bolesti i poremećaje kao što su:pad imuniteta, karcinom, autoimuna oboljenja, oboljenja kože itd.

Imaju uticaj na psihičko stanje kod čoveka- dovode do sindroma hroničnog umora, negativno utiču na čovečije ponašanje, izazivaju agresiju, depresiju…

Paraziti su veoma otporni, oni oko sebe formiraju cistu i kapsulu. Imaji pipke, kukice i mišiće uz pomoć kojih se kače na ljudski organizam. Visoko su otporni na spoljašnju temperaturu, na primer jaja čovečije gliste mogu da uginu na minus 27 stepeni, ali tek nakon 20 dana izlaganja tako niskoj temperaturi.

Vrlo su plodni, neki mogu tokom dana da izlegu dva miliona jaja, dakle množe se u kratkom vremenskom periodu, a neki od njih su hermafroditi.

Paraziti mogu da prevare ljudski imunitet, skrivaju se ispod maske drugih bolesti, mogu da izazovu glavobolju i još mnogo toga.

Ima ih svuda i postoje različiti putevi prodiranja u organizam. Postoje različite bolesti koje izazivaju paraziti, kao npr. Lajšmanioza (kožno oboljenje komaraca i stvaraju se rane koje ne mogu dugo vremena da zarastu; šistozomijaza ( južna, tropska bolest, napada jetru, creva, bubrege. Prenosi se putem kupanja ili korišćenjem zaražene vode); askaridoza (čovečija glista); filarioza (nastaje nakon ujeda komaraca i strada limfni sistem, otiču udovi); loaoya (afrički crv koji živi u oku), malarija (za malariju je karakteristično da svakih 30 sekundi umre jedna osoba od ove bolesti). Ima ih još, ali ne mogu sve spomenuti.

Preventiva od parazita je: prati ruke, prati voće i povrće, jesti termički obrađenu hranu, boriti se protiv glodara, ne piti vodu sa česme i otvorenih izvora, održavati higijenu kućnih ljubimaca i kućnog prostora, raditi savremenu dijagnostiku. Ali, sve ovo nije dovoljno kako bi se otarasili parazita, jer bez obzira na ličnu higijenu i higijenu prostora, nema garancije da ćemo se izlečiti i otarasiti od parazita.

Savremena medicina koristi sintetičke lekove u borbi sa parazitima, ali svi oni imaju nus pojave,  na primer Vermoks ima sledeće:

-mučnina i bol u stomaku, dijareja, alergijske reakcije, glavobolja, opadanje kose, cistitis, izaziva anemiju i smanjuje leukocite u krvi,  nekrozu pluća, jetre, bubrega…

Najbolje rešenje su proizvodi Siberian wellness-a- Paraklins,  koji sadrži ekstrate raznovrsnih lekovitih biljaka sa Sibira, kao na primer jasika, ekstrat sene, vratić, karanfilić koji deluju na sve vrste parazita- na pantljičare, metilje, valjkaste crve, deluju i na gliste koje se nalaze na putevima izlučivanja žuči. Imaju i antivirusno i antibakterijsko dejstvo.

Tu je i Limfosan  koji uspešno otklanja parazite iz creva.

ZAKON DOSLEDNOSTI

 

  1. faza-
  2. a) čišćenje organizma
  3. b) otklanjanje parazita i čišćenje organa od toksina
  4. faza- nadoknađivanje vitamina i minerala
  5. faza- obnavljanje imuniteta i rada organa.

 

ZAKON  INTERAKCIJE

 

Svi organi su međusobno povezani. Glavna greška zvanične medicine je u tome što se u praksi taj zakon ignoriše.Doktori znaju sve o toj povezanosti, ali u realnosti oni tu činjenicu ignorišu i leče samo jedan organ.

Dakle, kako biste bili zdravi neophodno je normalizovati rad svih organa u organizmu. Nije važno koju bolest čovek ima, jer kada su svi organi međusobno povezani, trebalo bi voditi računa o svim organima.

Predlog doktora je da radi preventive treba očistiti organizam dva puta godišnje, u proleće i u jesen i pridržavati se velikog posta , odn izbegavati u tom periodu masnu, prženu hranu, alkohol. Ako u tom periodu koristite antiparazitni program Siberian wellness-a, pomoći ćete jetri, ali i drugim organima.

 

ZAKON ISHRANE

 

-ne prejedati se,

-tanjiri bi trebali da budu mali,

-treba jesti ređe i samo onda kada ste gladni,

-zakon vremena: „Doručak pojedi sam, ručak podeli, a večeru daj neprijatelju“. Nakon 19 h ne treba jesti, jer želudac ne može da svari hranu u tom periodu,

-treba jesti polako,

– kada jedem sam i gluv i nem (ne gledati tv, ne razgovarati telefonom, ne čitati…),

-ishrana bi trebala da predstavlja zadovoljstvo,

-ishrana bi trebala da bude izbalansirana između belančevina, masti i ugljenih hidrata.

 

ZAKON VODE

 

-70 posto organizma e sastoji od vode, pa je važno kakvu vodu pijemo. Treba piti najmanje 2 l čiste vode u toku dana, dakle bez čajeva, supa, kompota i ne odjednom, već po malo.

-30 minuta pre doručka,

-najmanje jednom dnevno se tuširati samo vodom u toku čišćenja,

-korisno je kontrasno tuširanje,

-masaža,

– nakon parnog kupatila i saune treba ući u hladnu vodu.

 

Svojstva  proizvoda Siberian wellness:

-antioksidativna,

-obnavljaju rad organa za izlučivanje,

– omogućavaju izbacivanje toksina i štite organe,

-obnavljanje mikroflore,

– parazitarne, bakterijske i virusne invazije se mogu otkloniti.

 

Autor: Sanela Dimitrijević

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...