MOJ PUT KA ISCELJENJU – KATRINA GOLD – „KADA ČINIMO NEŠTO LEPO ZA SEBE, OZDRAVLJAMO“

Da li znate šta je magija? Imate li nekad takav osećaj kada vam se čini da ćete odlepršati, jer ste upravo dobili krila? Krila anđela koja vas nose tamo gde vam je lepo, udobno, magično, prepuno pozitivne energije… Bože, koliko mi toga treba da me diže, da me nosi, da me čini srećnom, jer kada si okružen lekarima, lekovima, zabrinutim licima, najmanje ti treba da se prepustiš tome, jer ćete samo spuštati na dole i isisati ti i poslednji bljesak pozitivne energije kao „energetski vampiri“, a onda ti ne preostaje ništa nego da patiš, misliš negativno i „logično“ , kako oni kažu.

Neka priča ko šta hoće, ne zanima me!

Ja sam svoju magiju doživela prošle nedelje na čarobnom koncertu Vlade Georgieva u Sava Centru. Iz čoveka izbija neverovatna pozitivna energija koju sam dobila na tone i koja mi ne skida osmeh sa lica danima.

Ovako optimistično, srećno, lagano, lepršavo, ne pamtim kada sam se poslednji put osećala. Možda će neko reći „ to su balade, tugovanke, spore pesme, liče jedna na drugu…“

Ali, ne! On od balada napravi spektakl! Atmosfera je kao na najluđem rok koncertu. To je pravi umetnik sa gomilom talenata- pisanje pesama, muzike, predivno pevanje, sviranje klavira, harizma na sceni, komunikacija sa publikom… Ma, čovek je kralj!

Hvala mu beskrajno za gomilu pozitivne energije, iako nije svestan, meni, onkološkom pacijentu je mnogo pomogao.

Stvorio je magiju u mom teškom životu. Stvorio je olakšanje i mogućnost da zaboravim na tugu, na bolest, na svakodnevne teškoće. Beskrajno ti hvala, Vlado! Pa ti od balada napraviš spektakl. Sve pesme su emotivne do srži. Sreća, pa je bio mrak, jer sam i plakala i smejala se.

Moj suprug je rekao da ga ne teram da igra, da će on sve vreme sedeti i kulirati, jer ne zna pesme, ne dopadaju mu se, on je došao samo da bi meni udovoljio. Ma, nema problema. Hvala tebi što si došao sa mnom i omogućio mi da prisustvujem tom spektaklu, lako ću se snaći sama sa Vladom i sa gomilom pozitivne energije koja je kružila u prepunom Sava centru.

Prva poznata pesma koju je izveo i koja me je rasplakala je „Živim sad“.

Podsetilo me je da je sadašnji trenutak život, da treba iskoristiti sada i ovde- hic et nunc ( na latinskom).

„Znam ne vrijedi protiv sudbine,

Tek kad nada nestane neko novi javi se.

Vrijeme kad sve stalo je,

Ti si se pojavila tu, baš kada sve prestaje,

 meni život počinje još jedan put.

Nije mi važno dok ovako ljubiš me,

Da li je lažno ili najstvarnije.

Ja živim sad, sutra šta će biti ko zna.

Tvoje mi oči, tako puno govore

I ove noći samo neka potraje,

Ja živim sad,

Sutra šta će biti ko zna.“

Kako volim tu pesmu! Tako je istinita.

Iako ima ljubavnih elemenata, može da se prenese i na druge segmente života. Živeti SAD je pun pogodak. Ko živi SAD? Ko? Ljudi maštaju kako će u budućnosti uraditi ovo ili ono, kako će otputovati nekada kada budu imali vremena i novca, možda kada odu u penziju, možda kad dobiju odmor, možda nekad nekako.

Ali, to „nekad“ možda nikad i ne dođe. Zato što samo maštamo, izmišljamo, živimo u prošlosti ili u budućnosti, a „ovde i sada“ retko kad se setimo.

Ja se SADA osećam dobro, odlično, ništa me ne boli, ništa mi ne fali, sve je ok!

Koristim razne metode lečenje, kako klasične tako i alternativne medicine i znam da će nešto da upali. Pa, mora! Ali, važno je da mi je sada i ovde  ok bez obzira na dijagnozu. Ko šiša dijagnozu i šta kažu lekari. Neka pričaju svoje priče i leče po njihovim protokolima, neka leče samo fizičko telo, a da pri tom pojma nemaju šta je uzrok. Kada sam svog doktora pitala, zašto mi se ovo dešava, on je rekao: „Mi doktori nismo Bogovi i nemamo odgovore na sva pitanja.“

Pa eto, ne znaju. Neka leče kako oni misle da je najbolje, tu se neću mešati, ali moj najveći zadatak je da pronađem uzrok bolesti i da je presečem tu, u korenu.

Posle dosta rada na sebi mislim da znam uzrok i sada je vreme da ga odstranim i nastavim život u pravom smeru.

Doći će i to na red, a sad je bitno da je SADA sve ok! Dobro mi je, predivno mi je.

Ljudi,  radite to što volite, udovoljavajte sebi, nađite  makar sitna zadovoljstva, ako trenutno ne možete da priuštite krupnija.

Ja volim koncerte, volim muziku i mogu bar dva puta godišnje da to sebi priuštim, a postoje i koncerti na otvorenom koji su besplatni. Ne mora sve da se plati, jer ako voliš muziku, možeš da slušaš i na you tubu, besplatno.

Ako voliš šetnje i to možeš sebi da priuštiš svaki dan, 100 posto je besplatno.

Druženja sa dragim ljudima, za to ti je potrebna kafa ili čaj da začiniš druženje.

Maženje sa decom i kućnim ljubimcima- dzabe skroz, a pruža neverovatno zadovoljstvo. Odlazak u crkvu na molitvu, rezultat je divan osećaj olakšanja i utehe, a ništa platio nisi, osim za nekoliko sveća koje ćeš upaliti za zdravlje sebe i najmilijih.

Zagrljaj drage osobe uvek možemo da dobijemo, a da ne platimo ni dinar. Ima toliko zadovoljstava, toliko!

Podsetimo sebe da smo u ovom životu da bismo bili srećni, da bismo uživali, a ne da bismo tugovali i mislili na ružne stvari. Preokrenimo misli, programirajmo se na lepe, ružičaste, vesele stvari, budimo pozitivni, jer samo tako ćemo iz pozitivnih misli proizvesti dobre emocije, a to je cilj, da se dobro osećamo. Onda sebi sa nadahnućem i istinskom verom možemo reći: „Biće sve u redu.“ Tako moćna rečenica mnogo znači kad je čujemo i od sebe i od drugih.

Odoh sada da slušam Vladu na you tubu i da đuskam.

Eto, to je bio  jedan od načina da učinim nešto za sebe, nešto pravo. Da ja budem ja.

Autor: Katrina Gold

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...