MOJ PUT KA ISCELJENJU – KAKO STVORITI PREDUSLOVE ZA KVALITETNIJE FUNKCIONISANJE JETRE-GEORGIJ NAZAROV (IZ KNJIGE: „KAKO SE NAJLAKŠE UGOJITI ILI OSLABITI“)

‘- Uključivanje salate od sirovog sezonskog povrća uz svaki osnovni obrok.

– Redovno uzimanje vode i zdravih napitaka u toku dana (1,5-2 l). Pola sata pre obroka poželjno je popiti čašu mlake vode.

– Dodavanje mlevenih morskih algi uz svaki osnovni obrok. To će omogućiti vezivanje toksičnih materija i štetnih masnoća za alge, tako da se mogu izbaciti iz organizma putem creva. Toksini i štetne masnoće izlučeni iz jetre zajedno sa žuči, obično se vraćaju u krv i talože u organizmu u slučaju ishrane siromašne biljnjim vlaknima, koje su odgovorne za njihovo izbacivanje. Zbog toga je vazna svakodnevna upotreba algi i salata uz svaki osnovni obrok.

– Redovno uz svaki osnovni obrok, dodavanje dve kašičice soka od limuna (npr.  I u salatu) i jedne supene kašike maslinovog ulja. Na taj način ćemo omogućiti redovno pražnjenje žuči, kvalitetniji proces varenja hrane, kao i bolju detoksikaciju organizma. Ujedno ćemo smanjiti mogućnost stvaranja mulja, kamenčića i ostale prljavštine u jetri i žučnoj kesi.

-U prošlim vekovima, aristokratski sloj je bio taj koji je provodio značajan deo vremena u zabavama, prejedanju i konzumiranju pića. S obzirom da je takvo provodjenje vremena stvaralo niz nepovoljnih posledica i vodilo u bolest, pripadnici aristokratije tražili su rešenje kako da zadrže svoje nezdrave navike, a da pri tome održe bolje zdravlje. U to vreme vrlo rasprostranjena navika redovnog držanja termofora na predelu jetre nakon obilnog jela, u izvesnoj meri je olakšavala varenje inače nesvarljivih količina često veoma masne hrane.

-Stavljanje termafora na predeo jetre omogućava redovnije pražnjenje žuči, postepeno oslobađanje od mulja nakupljenog  u žučnoj kesi, bolju detoksikaciju organizma i značajno umanjuje mogućnost stvaranja novih kamenčića.

– Redovno korišćenje ceđenog soka od jabuke sa dodatkom cvekle (odnos 10:1)

-Redovna upotreba omega-3 masnih kiselina biće od velike koristi, kako za bolje funkcionisanje jetre, tako i za celokupnu detoksikaciju organizma. Konstantno korišćenje jedne do jedne i po kašičice lanenog ulja, dva puta dnevno, kao i upotreba dve do četiri supene kašike dnevno mešavine mlevenih sirovih semenki lana, bundeve  i susama, omogućiće da konstantno obezbedite organizam tim esencijalnim masnoćama. Ako se odlučite za primenu omega 3 životinjskog porekla, to može biti omega 3 riblje ulje u kapsulama (npr. 1000-2000 mg dnevno) ili upotreba riba iz severnih mora (naročito skuše) 2-4 puta nedeljno.

Mali dodatak, nešto više o omega 3 masnim kiselinama:

Koristi od redovnog uzimanja omega-3 masnih kiselina:

-Bolje stanje noktiju

-Uticaj na bolji vid

-Bolje stanje kose, otklanjanje peruti

-Manje zadržavanje vode u organizmu

-Smanjenje zapaljenskih procesa u organizmu

-Poboljšanje stanja i pokretljivost zglobova

-Vrlo uspešno čišćenje krvnih sudova od naslaga holesterola i triglicerida

-Bolji rad zaštitnog sistema

-Bolji rad srca, ublažavanje ili uklanjanje aritmije

-Poboljšanje raspoloženja

-Postizanje boljih rezultata na testovima inteligencije

-Otklanjanje iz organizma štetnih masnoća

-Snažna pomoć u regulaciji telesne težine

-Poboljšanje stanja kože i sluzokože, bolja elastičnost kože, smanjenje bora.

Autor: Sanela Dimitrijević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...