MOJ PUT KA ISCELJENJU- „ISCELJENJE“

Završilo se i to famozno snimanje zvano pet skener, a dan kada sam podigla rezultate bio je zaista naporan. Sećam se da su mi noge klecale dok sam se pela uz bezbroj stepenika Kliničkog centra.

Pretpostavljala sam da mi tamo niko neće saopštiti rezultate, već će mi medicinska sestra samo uručiti što je i bio slučaj. Ipak, pošto sam predvidela situaciju, zakazala sam pregled kod mog onkologa.

Sa iščekivanjem ovakve vrste rezultata se ne mogu uporediti nikakvi ispiti i pismeni zadaci u školi, iako sam se svojevremeno „tresla“ od straha i zbog toga. Sad vidim kolike su gluposti i nebuloze strahovi i strepnje vezane za školu, za ljubavne veze, za posao…

Obraća li iko pažnje na svoje zdravlje dok trči za novcem, slavom, ocenama, ljubavima? Misle da će biti vremena drugi put za neki preventivni pregled ili za proveru krvne slike? Biće vremena da se ode na ultrazvuk ili mamografiju, ginekološki pregled? O zubaru da i ne pričam, uglavnom se ide kad zub zaboli.

Nedavno sam razgovarala sa ženom koja je poslednji put bila kod ginekologa kada se porodila, a sada je u sedmoj deceniji. Kaže, ima dosta posla, nema vremena da se „bakće po lekarima“. Koliko još takvih ima?

Da ne skrećem sa teme, mada opomena u vezi prevencije nikad nije skretanje sa teme, već potreba, pa ukoliko se jedna osoba osvesti, ukoliko pročita ovako nešto, mogu slobodno reći da je i to uspeh.

Dakle, iščekivanje rezultata pet skenera me je dovelo do stanja da sam bukvalno bila van sebe, kao da je moja Duša lebdela nad mojim telom, kao da za trenutak nisam bila tu. Imala sam utisak da ću se onesvestiti svaki čas. Eto, tako su izgledali trenuci pre saopštenja rezultata.

Doktor je uzeo nalaz i rekao mi je da je pet skener potvrdio nalaz magnetne rezonance od pre nekoliko meseci. Tražio je da vidi i tumor markere koji su se spustili na normalnu referentnu vrednost. Rekao mi je da sam ZDRAVA , da mi ukida citostatik i da se javim na kontrolu za šest meseci sa novim nalazima magnetne rezonance i tumor markera.

Eto, jurila sam za zdravljem, zbacila sam sa sebe sve što me je opterećivalo, deo po deo starog života sam eleminisala-posao, pogrešne ljude, loš brak, posvetila sam se sebi maksimalno, dopustila sam da budem glavni lik u filmu pod nazivom „Moj život“ i došlo je do čuda, do sreće ravne „sedmici na lotou“. Samo što je ZDRAVLJE milion puta važnije od svake „sedmice“. Uzimamo ga zdravo za gotovo, ne čuvamo sebe, svoje telo, svoju psihu, prećutkujemo uvrede, trpamo u sebe ljutnju, bes, strahove. Jurcamo za poslom, za novcem, žudimo da nas neko voli, da nam se divi, trčimo za kobajagi ljubavlju  koja je u stvari zamaskirana u požudu i strast. Jednom rečju, jurimo za prolaznim stvarima.

Ljubav, zdravlje i pravo prijateljstvo su najveća blaga i treba ih apsolutno vrednovati.

Moje poruke svima koji imaju zdravstvenih problema i nekih drugih problema:

Prva je NIKAD NE ODUSTAJ! (Sta god da nas snađe, ne treba se prepustiti i dizati ruke. Ne odustajte, uvek ima rešenja);

-Za svaki problem postoji rešenje;

-Sve je moguće isceliti!

-Volite sebe najviše na svetu;

-Edukujte se, čitajte, informišite se i spasićete sebe znanjem;

-Nikad nije kasno;

-Slušajte muziku koja vas opušta, slušajte zvuke prirode-kišu, grmljavinu, talase, jer su najbolji lekovi za smirenje (ima na you tubu);

-Volite i mazite životinje. Hranite napuštene mace i kuce, pomozite im. Dajte i stostruko će vam se vratiti;

-Budite pošteni, pustite druge da odu iz vašeg života ako vam ne ide;

-Nikad ne zaboravite da imate neprocenjiv dar od Boga, a to je SLOBODA IZBORA!

-Birajte da budete slobodni;

-Budite zahvalni.

Želim za kraj ove priče da i ja izrazim zahvalnost, onako kako ja mislim da treba.

Hvala dragom Bogu, hvala Anđelima i mom Anđelu čuvaru, hvala mojim Malim Anđelima.

Hvala doktorima i medicinskim sestrama.

Hvala pravim prijateljima.

Hvala porodici i familiji.

Hvala mojoj Cici Mici.

Hvala mojim mentorima.

Hvala  na lekovima, vitaminima, suplementima, na zdravoj hrani, na energetskim isceljenjima, na novcu koji mi je sve to omogućio.

Hvala mom bivšem mužu što je otišao i tim gestom učinio da konačno počnem da živim autentičnim životom.

Hvala na isceljenju.

Autor: Katrina Gold

 

2 COMMENTS

  1. Hvala za divnu pricu sresna sam da sam vec davno glavni lik u folmu Moj zivot operacija raka koze i to na licu naucila me je da volim vakoddnevne stcari vetar, kisu, cvtkut ptica sve mace i po neka kuca iz ulicee dpkaze mi da ih htanim Meditiram kad mi mpla maca legnne na grudi i ptede Prica je divna Hvala vam

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa. Vežbe za povećanje...

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente. Brzo, lako i...

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad bi bilo

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad...

Ulicom se širio miris jorgovana

Ulicom se širio miris jorgovana. Srela sam je danas....