MOJ PUT KA ISCELJENJU – „TRNJEM DO ZVEZDA“

Kada neko ode iz našeg života, znači da je ispunio svoju misiju vezanu za odnos sa nama i da je došlo vreme da krene dalje. I mi bismo trebali krenuti dalje, bez osvrtanja, bez „možda je moglo drugačije“, bez očekivanja i želje da se vratimo na staro.

Ne gledati nazad, samo napred.

Možda nam je to razdvajanje i bilo potrebno kako bismo okrenuli novi list i kako bismo napredovali.

Iako izgleda da sam imala poprilično loš život, što je i velikim delom tačno, ipak smatram da je to neki test izdržljivosti. Odlično sam se nosila sa svim problemima i „izazovima“ kako se sada popularno kaže. Stojički sam podnosila brojne životne poraze, pa bolest, jednu, pa drugu, pa ostale dijagnoze koje su bile posledica prve bolesti, pa promenu ishrane, odricanja od hrane i pića, od izlazaka, od ljudi…

Oduvek sam ćutala, trpela, gutala nesreće i trpala ih u sebe i tako su se nizale nesreća za nesrećom. Prva bolest, hormonska terapija, povratak bolesti, tri operacije, hemoterapije, stresovi i strah od dijagnostike i na kraju razvod kao šlag na torti. Ima li kraja nesrećama? Po hiljaditi put ponavljam sebi da se  sve dešava sa razlogom, pa i ovo. Možda moram da prođem „trnjem do zvezda“.

Prvih desetak dana osećala sam olakšanje, zatim su krenala neka sećanja lepih zajedničkih trenutaka, kojih je poslednjih nekoliko meseci bilo veoma retko, pa suze. Onda onaj osećaj težine u grudima. Borila sam se sa sobom da ne uzmem telefon, da ne napišem poruku, da ne pozovem, da ne kukam, da ne molim. I nisam to uradila!

Nisam zbog sebe, jer sebe volim više, ma sebe volim najviše. I upravo je  zato   i došao kraj, zbog ljubavi, ljubavi prema sebi. Konačno sam naučila voleti osobu koju je odavno trebalo voleti i brinuti se o njoj bezuslovno- SEBE.

Autor: Katrina Gold

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...