MOGU – HOĆU – MORAM

Dokle god koračate možete dalje. Često se dešava da odustajemo kada prvi put osetimo napor. Tada ubeđujemo sebe da ne možemo više. Istina je da dokle god stojimo na nogama, dokle god nismo u potpunosti pali od umora možemo još. Zato prestanite da lažete sebe. Kad god ste odustali pre trenutka potpune iscrpljenosti niste uložili svoj maksimum. U tom slučaju ne možete ni očekivati najbolje rezultate. Kad god pomislite na predaju recite sebi:

Mogu.

Hoću.

Moram.

Jer to su jednostavne istine. Dokle god ste živi imate šansu da popravite stvari. Nemojte brinuti o onome što dolazi. Fokusirajte se na trenutak u kom se nalazite i ostvarujte snove dan po dan. Evo baš sada i sama imam blokadu. Reči jednostavno ne dolaze ali se ipak trudim da vam prenesem poruku. U meni ima još snage i daha i zato nastavljam dalje.

Mogu – jer sam ovakve tekstove uspešno napisala mnogo puta do sada.

Hoću – zato što u tome uživam.

Moram– jer ako odustanem svaki korak koji sam do sada napravila ne znači ništa. Sve uloženo vreme i trud bili bi uzaludni.

Zato nastavljam da pišem iako ni sama neznam kako će se tekst završiti. Šta bi se recimo dogodilo kada bi sad pustila neku seriju? Ne bi uživala u njoj zato što bi razmišljala o tome kako nisam završila ovu priču. Koliko god pokušavali da odlažemo stvari činjenica je da ćemo kad tad morati da im se posvetimo.

Da li vam zaista prija da konstantno razmišljate o tome kako imate gomilu obaveza a u ovom trenutku samo ubijate vreme?

A šta bi se dogodilo da uopšte nisam napisala ovo? Naravno svet ne bi prestao da postoji ali bi izneverila pre svega sebe kao i one koji računaju na mene. Izgubila bi samopouzdanje i osećala se neispunjeno. Zato vodim borbu sa sobom i poklanjam vam ove reči.

Naravno da mi sve vreme glasić u glavi govori: ne možeš ti to. Pa ipak slova su pred vama. Tipka po tipka i reči se nižu same od sebe. Da lupala sam se po čelu i ispušila tri cigare. Zamalo i da zaplačem ali nastavila sam da guram. I možda vama ovo ne deluje značajno ali me uči principima koje trebam da primenim i u ostalim oblastima života.

Sutra je novi dan i ja ga dočekujem sa radošću.

Autor: Ljubica Majstorović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...