MOĆ MOLITVE MOĆ MOLITVE

MOĆ MOLITVE

Lifestyle March 14, 2019 ShineM 0

Molim te Bože,samo sada mi pomozi,neću više biti loša,raditi ovo,ono…! Koliko puta i koliko nas je ovako molilo? Ponekad je upalilo,nekada nije. Kad je... MOĆ MOLITVE

Molim te Bože,samo sada mi pomozi,neću više biti loša,raditi ovo,ono…! Koliko puta i koliko nas je ovako molilo? Ponekad je upalilo,nekada nije. Kad je upalilo rekli smo kratko ,,hvala ti Bože”,a kada nije razočarano smo psovali i oplakivali opet Boga što nam nije pomogao. Istina je da smo se molili pogrešno. Pitate se kako znam i šta je tu pogrešno? Znam iz iskustva,a pogrešno je sve. Jednostavno tako ne funkcioniše ni molitva ni Stvoritelj. Prvo nismo naučeni da se molimo svaki dan i da se zahvalimo na tom danu i na svemu što on nosi. Ne možete biti zli,sebični,ljubomorni,egoistični i da ne nabrajam dalje negativne osobine i trčati po crkvama i manastirima,paliti sveće i tražiti Boga okolo i naokolo. Pošto većina nas nije naučenu u detinjstvu kako bi valjalo,možemo učiti bilo kada u svom životu. Dovoljno je da razumemo sebe,svoje želje,strahove i čežnje. Da se zagledamo u sopstvenu dušu i priznamo da nismo savršeni. Narušili smo savršenstvo odrastajući. Sada se pomirimo sa svojim nemirima,pa onda oprostimo sebi da bi mogli drugima. Prigrlite svoje mane i vrline. Osetite ljubav u sebi i prema sebi. Kada zavolite sebe,tada počinjete voleti druge.

Ovo je odličan početak za molitvu. Ne treba da bude ritual buđenja i počinka, već vaša sreća,želja i ljubav. Zahvalite se na svakom danu,svakoj mrvici hleba i svakom dinaru. Takođe se zahvalite i za loše stvari,ko zna od čega su vas sačuvale,jer to je vaš put i vaš život. Molite iz srca,iz mirne duše. Molite za sebe,za svoje bližnje i za svoje neprijatelje. Duboko u sebi verujte u to što mislite i molite,tada upalite sveću kao simbol svetlosti koja je upravo obasjala vašu dušu. Molite se bilo kada i bilo gde. Bitno je da protiče kao reka sa vaših usana. Kao pečat na molitvu ide zahvalnost. Zahvalite se Stvoritelju na svemu dobrom i lošem. Vi ste zrnce peska u svemiru,i ne treba da brinete sve brige ovoga sveta. Postoji viša energija koju možete podržati svojom energijom,ako želite da se povežete.

Ako posumnjate,prekidate proces,talasate i gubi se konekcija. Zato molite čiste duše i sa poverenjem. Nagrada nas uvek čeka. Toliko čuda ima na ovom svetu,i vi ste jedno od njih. Stvoritelj možda neće vama ispuniti želju,ali će biti kako je najbolje za vas. Kada pomirite tu ideju u sebi,vaša duša će naći mir. Molitva je lek,način povezivanja sa Bogom i vid samopomoći i pomoći drugima. Samo vi molite i uvek se zahvalite i ne brinite. Moć molitve je jedan od najjačih načina vibriranja u svemiru. Molim,oprosti,hvala i volim!

Autor: Sanja Radojković Đurđević

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *