Minut ljubavi za čitaoce od Srbije do Mesopotamije! Minut ljubavi za čitaoce od Srbije do Mesopotamije!
Mesopotamija obuhvata zemlju između reka Eufrata i Tigra, koje izviru iz jermenske visoravni. Obe reke imaju znatan broj pritoka… baš kao i znatan broj... Minut ljubavi za čitaoce od Srbije do Mesopotamije!

Mesopotamija obuhvata zemlju između reka Eufrata i Tigra, koje izviru iz jermenske visoravni. Obe reke imaju znatan broj pritoka… baš kao i znatan broj kulturno – istorijskih vrednosti, jezika, pisma, pesama… U srpskoj prestonici se tradicionalno održavaju susreti poezije u organizaciji kulturnog centra Mesopotamija, kada učestvuju i predstavljaju se pesnici i književnici iz mnogih krajeva sveta. Srpska pesnikinja Božica Velousis, autorka više književnih dela, mnogonagrađivana za promociju poezije i humanitarno delovanje , na istom međunarodnom festivalu 2019. godine, osvojila je čak treće mesto – predstavljajući svoju zemlju, a osvojivši ujedno prvo mesto u Srbiji! Primećena, potom kasnije od Ajada Al Badavija dobila je poziv za učešće na međunarodnom literarnom You Tube kanalu, na kom je takođe predstavljala svoju ličnost i grad iz kog se uključila pesmom „Minut ljubavi“. Ovo uključenje u onlajn festival pratili su uživo iz svojih kuća mnogi pesnici koje svoje oduševljenje nisu krili. Tim povodom, pokrovitelj ove književne manifestacije na internetu, gospodin Ajad Al Badavi, elektronskim putem je uručio i poslao našoj pesnikinji Velousis povelju zahvalnosti u vidu sertifikata za učestvovanje i širenje poezije, a sve to su pratili uživo kulturni stvaraoci i predstavnici ove branše.

Inače, knjige Božice Velousis su prevedene na nekoliko stranih jezika, od kojih danas izdvajamo i zbirku „Verujem u ljubav“ na arapskom jeziku, koja je prevedena za čitaoce literature putem elektronskih sadržaja i drugih internet platformi od Srbije do Mesopotamije.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *