MESTO NA KOM JE LJUBAV ROĐENA

Oduvek mi je šetnja nepoznatim ulicama, neistraženim predelima i mestima punim zelenila bila najbolji lek za svaku bolest. Kad god bih bila tužna i nezadovoljna, izlazila bih napolje i dugo se šetala omiljenim mestima voljenog grada. Danas sam sate provela sedeći u parku u koji su me roditelji nekada vodili da se igram.

Scene iz detinjstva ponovo su se odvijale pred mojim očima, a onda sam, nekako, otišla u još dalju prošlost… Otputovala sam u onaj trenutak kada su se moji roditelji upoznali! Makar sam ja želela da mislim da je taj trenutak tako izgledao…

U mojoj glavi, to se dogodilo upravo ovde, u ovom parku, tako romantičnom i lepom. Pod krošnjom najvećeg i najlepšeg drveta nekako su se mimoišli… Ona je bila tipična damica od dvadesetak godina i prolazila je ovuda u svom roze kaputu ispod kojeg se videla šarena marama nežnih tonova, dok su joj na nogama bile crne, kožne čizme koje su svemu dodavale posebnu notu elegancije. Nežna šminka, karmin u boji kaputa i šešir i torba koji su se slagali uz čizme, činili su je lepoticom dostojnom Holivuda…

Poput Dridžit Bardo nekog novijeg vremena, osmehivala se svima i misteriozno posmatrala prirodu oko sebe. Verovatno nije ni slutila da će za par trenutaka pred sobom ugledati čoveka svojih snova. I baš kad je kročila pod predivnu krošnju veličanstvenog drveta, prošao je pored nje i nasmešio se onako šmekerski, kako ne umeju baš svi.

Nije mogao da propusti priliku i obratio joj se. Počeli su da pričaju, šetali su se satima i zaboravili na to da vreme prolazi. Nikada nisam razmišljala o tome šta su zaista mogli govoriti… U trenu kada se upoznaju, za mene to postaju slike bez tona. Verovatno nisam svojim roditeljima želela da oduzmem taj deo intime…

Nekoliko godina kasnije, rodila sam se ja! Ja – plod jednog romantičnog susreta, jedne ljubavne priče kao sa filma. Plod dva prelepa bića koja su bila stvorena jedno za drugo i samo su čekali momenat da im se putevi ukrste. I bilo bi glupo da nisu!

Srećom, svet nije ostao uskraćen za ovu lepu priču. Pa šta i ako nije zaista bilo baš tako? U mojoj glavi jeste! Evo, baš ovde, pod ovom krošnjom, u jesen kada sve odiše posebnom lepotom i kada ljubav samo čeka da bude ostvarena.

Da, za mene je ova bajka potpuno istinita i verujem da ću i ja jednog dana imati takvu priču na kojoj će moći da mi pozavide i najlepša dela o ljubavi ikada napisana. Eto, možda baš sad, kada ustanem sa klupe i krenem kući, u istom ovom parku i ja naletim na gospodina savršenog! Možda su i takve stvari nasledne, a možda je dovoljno i to što tako nešto zaista silno želim.

Autor: Bojana Krkeljić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...