MEHANIČKI PILNG MEHANIČKI PILNG
Pilinzi su neizostavni deo svakog tretmana u kozmetičkim salonima, ali se često koriste i u kućnoj nezi. U predhodnom tekstu smo govorili o vrstama... MEHANIČKI PILNG

Pilinzi su neizostavni deo svakog tretmana u kozmetičkim salonima, ali se često koriste i u kućnoj nezi. U predhodnom tekstu smo govorili o vrstama pilinga ( mehanički, enzimski i hemijski) ali ćemo u ovom tekstu posebnu pažnju posvetiti mehaničkom pilingu. Mehanički piling je najčešće primenjivan i podrazumeva primenu mehaničke sile tj. mehaničko trljanje kože preparatom koji u sebi sadrži abrazivne čestice. Na ovaj način se sa kože skidaju odumrle ćelije, a koža postaje blistava i sjajna.

Mehaničke pilinge delimo na:

Pilinge rastvorljive u vodi kod kojih je baza ili uljana ili gelna a abrazivne čestice su morska so, so iz Mrtvog mora ili kristali šećera. Zbog svog sastava ovi pilinzi su rastvorljivi u vodi.

Pilinzi nerastvojivi u vodi, koji kao abrazive sadrže sitno mlevene košice biljaka (breskva, kajsija…) ili silika pesak. Ne zaboravite u kućnoj nezi je dozvoljeno raditi piling jednom nedeljno i ako do sada niste znali da izaberete piling – predlažemo pilinge rastvorljive u vodi kako za lice tako i telo.

Pilinzi za lice su nežniji od pilinga za telo, ali i u jednom i u drugom slučaju posle pilinga treba negovati kožu ili maskom ili kremom. Još jednu vrstu mehaničkog pilinga ćemo pomenuti, a to je mikrodermoabrazija koja se radi isključivo u kozmetičkim salonima. Odličan je za masne kože a i za sve tipove kože kao uvod u određene anti-ageing tretmane. Može se raditi i kao zaseban tretman ali je potrebno kožu dobro nahraniti (maska, serum) posle tretmana. Preporučuje se da se radi u seriji od šest tretmana jer tada daje najbolje rezultate.

Vaš kozmetičar

Autor: Suzana Stanković, dipl. kozmetičar i estetičar

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *