Matematika srca ima drugačije verovatnoće

Matematika srca ima drugačije verovatnoće. Kada je pitala mamu, inače profesora matematike, zašto mora toliko da uči matematiku, mama joj je odgovorila: „Ne učiš ti matematiku zbog mene, već da bi shvatila da tvoj mozak može sve da reši.“ Kaže da joj je to kasnije zaista značilo, kada su se javljali razni problemi, bila je sigurnija u sebe da može sve poteškoće da reši.

Matematika srca ima drugačije verovatnoće

matematika-srca-ima-drugacije-verovatnoce
Matematika

Urezale su mi se reči ove devojke. Nikad nisam na taj način razmišljala o matematici. Doduše, jeste moja profesorka rekla da mi učimo sve to što nam deluje nevažno, zato što mi tako „bildamo“ svoj mozak. A da je bila samo malo preciznija u objašnjenju, možda bismo shvatili zašto nam je u stvari važan taj „nabildovani“ mozak.

Ceo taj drugačiji pristup je genijalan. I sigurna sam da deca ne bi imala otpore prema nekim predmetima, kada bi im bila objašnjena suština istih i zašto uopšte nešto uče.

Možda bi tada svako dete drugačije biralo i šta će dalje upisati. Pa ne bi upisalo određenu školu i smer samo zato što tamo nemaju predmeti koji su ga mučili.

Matematika srca ima drugačije verovatnoće

Iako mislim da u životu nema greške i da smo svaki naš put morali baš tako da pređemo. Ali, da nismo doživljavali neke situacije kao nametnute, možda bi našim bićima bilo malo lakše. Da nam je samo u startu objašnjeno da je to sve način da otkrijemo i razvijemo svoje potencijale, te da nas niko time ne muči.

matematika-srca-ima-drugacije-verovatnoce
Srce

Matematika srca ima drugačije verovatnoće

Ipak, ne treba kroz život ići proračunato. Jer najbolje odluke često može samo srce da donese. Mozak to ne može, jer on gleda da nas zaštiti.

Srce je ono koje ima mudrost naše duše i nema potrebu da nas štiti. Ono zna po šta smo došli i zna da smo na toj stazi bezbedni.

Možda je u životu sve matematika, ali matematika srca ima neke drugačije verovatnoće. Neka smo mi kroz godine sazrevanja „bildali“ svoj mozak, no za ispunjen život nam je važnije da naučimo kako da sada delujemo iz svog srca.

Autor: Ana Milovanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...