MARKETING – „REČ“ BEZ KOJE NI JEDNO POSLOVANJE NE OPSTAJE

Danas se sve češće srećemo sa rečju MARKETING. Možemo reći da je reč MARKETING danas jedna od najpopularnijih reči u svim krugovima poslovanja.
Kada pročitamo ili čujemo reč marketing prva asocijacija je da se radi o reklamiranju i promociji nekog proizvoda ili usluge.
Međutim marketing je daleko više od toga. Digitalna kultura, digitalni mediji samo potvrđuju da danas živimo u digitalnom vremenu – u doba interneta! S’ toga sam način življenja kao i sam način poslovanja moramo prilagoditi tom dobu. Jednostavno živimo u vremenu u kojem moramo pratiti trendove i ići u korak sa njima – kako u svakodnevnom tako i u poslovnom životu.
Sve ono što je važilo pre, svi oni modeli poslovanja koje ste učili godinama unazad više ne važe.
Da bi ste opstali u digitalnom svetu, u svetu interneta morate biti deo istog i poštovati nepisana digitalna pravila da bi uopšte opstali. Danas pored kvaliteta Vaše usluge ili Vašeg proizvoda od presudnog značaja za Vaš opstanak je izgradnja Vašeg digitalnog identiteta i brenda!
Marketing je danas daleko više od klasične promocije i reklame, marketing je danas usko povezan sa psihologijom jer se na osnovu stanja svesti, kulture ljudi, podneblja i bazira sama marketing strategija od koje i zavisi napredak Vašeg poslovanja.
Možemo reći da ljudi polako tek sad postaju svesni važnosti FACEBOOK-a i INSTAGRAM-a kao dve trenutno najmoćnije platforme za uspeh Vašeg biznisa.
Jedna rečenica pomoću koje predstavljamo novo digitalno doba koju mi marketari često koristimo je – „ukoliko nisi ONLINE kao da ne postojiš“!
Nadamo se da ste svesni značaja i važnosti online poslovanja, značaja i važnosti FACEBOOK-a, INSTAGRAM-a, koliko je važno ukoliko već niste, da se okrenete trendovima i da na dobrim i kvalitetnim temeljima postavljate i gradite Vaše poslovanje kroz digitalni marketing!
Autor: Miloš Stošić, social media specialist

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve . Dobrodošli...

Brzinski voćni kolač – Banana rolat

Brzinski voćni kolač - Banana rolat. Da li volite...

Danas novo, sutra je već normalno

Danas novo, sutra je već normalno. Slušam kako najavljuju...

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike!

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike! Uroš...