Marija Stojićević rasplakala Beograđane

Marija Stojićević rasplakala Beograđane. Čuvarka narodne pesme dobila nagradu! Tradicionalna dodela nagrada na festivalu međunarodnog karaktera „Balkan Awards“, bila je održana u samom centru Beograda u Hotelu „Moskva“, kada su se okupile mnogobrojne popularne ličnosti iz svih umetničkih sfera.

Ovaj festival koji traje više od 10 godina, u saradnji sa predstavnicima medija i umetničkim odborom festivala, jednoglasno je doneo odluku da nagrade pojedince koji su se svojim radom, zalaganjem i velikim doprinosom kulturnoj sceni Republike Srbije, istakli na svim vrednosnim i stvaralačkim nivoima.

Marija Stojićević rasplakala Beograđane

Tako je priznanje za izuzetno očuvanje narodne muzike od zaborava pripalo srpskoj vokalnoj solistkinji Radio-televizije Srbije Mariji Stojićević koja je svojim emotivnim govorom raznežila sve prisutne. Marija Stojićević svoju radost nije skrivala, a ni čestitke zvezda sa filmskog platna i televizijskih serija nisu zaostale.

Marija Stojićević rasplakala Beograđane
Marija Stojićević rasplakala Beograđane

„Mnogo sam zahvalna svim organizatorima, medijima, žiriju na ovom prijatnom i nezaboravnom iznenađenju! Ovakve nagrade znače da sam na pravom putu! Sve što sam stvarala i predstavljala javnom mnjenju Srbije bilo je iz potrebe da se naša srpska muzička baština očuva od zaborava.

Ona će uvek biti aktuelna i deo našeg nacionalnog identiteta. Uprkos „instant“ hitovima današnje muzike, narodna muzika nosi večnost a mi, čuvari ovog nasleđa, svim snagama se trudimo da ona dopre do najmlađih generacija.“ Izjavila je Marija Stojićević, mlada zvezda na ovom događaju.

Marija Stojićević rasplakala Beograđane

Inače, Marija Stojićević je nedavno održala prvi solistički koncert tradicionalne muzike u prepunoj dvorani Centra za kulturu Kostolac. Kako kaže, to joj je bio jedan od značajnijih projekata, posebno jer je nastupila u kraju u kom je građani slušaju od tinejdžerskih dana.

Marija Stojićević rasplakala Beograđane

Marija Stojićević rasplakala Beograđane
Marija Stojićević rasplakala Beograđane

Marija je održala niz koncertnih nastupa širom Srbije i Balkana, a svakako se izdvajaju oni u Kolarčevoj zadužbini, Gradskoj Opštini Stari Grad u Beogradu, Centru za kulturu Rakovica, Centru za kulturu „Mesopotamija“, Domu Vojske Srbije, u Narodnom pozorištu u Nišu, na festivalu „Carevčevi dani“, a dobitnica je i specijalne nagrade Merime Njegomir na festivalu „Izvorske kapi“ na Zlatiboru.

Balkanskom nagradom se mogu pohvaliti i : rok pevačica Snežana Mišković Viktorija, Milica Milša, Žarko Jokanović, Saša Joksimović, Srna Lango, Branka Petrić i mnoge druge javne ličnosti srpske scene.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...