Ljubavna pisma

Ljubavna pisma

 

Ljubavna pisma:  Nešto najlepše što žena može da dobije, a danas je to retkost, jeste ljubavno pismo. Izgleda da je prošlo vreme kada muškarci uzmu pero i papir, i zapišu najlepše reči iskopane iz dubine duše. Prošlo je vrme udvaranja i nevinih pogleda. Međutim, u nadi da još uvek postoje ljudi koje zanima ova tema, pišem, pravo iz srca izlaze reči. Ovim tekstom želim barem jednu osobu da podstaknem da napiše pismo ili pesmu za voljenu osobu. Hajade, nije teško.

Da li ste ikada poslali pismo nekome ko vam je drag?

Moram da budem iskrena, ja jesam, i nikada nisam dobila odgovor. Možda je bolje tako, jer nedobijanje odgovora na pismo, svakako jeste odgovor. Ne prestajem da tražim tu jednu osobu koja će mi na pismo i odgovoriti sa pozitivnim feedback-om. Živimo brzo, vreme trošimo na društvene mreže, a romantike gotovo i da nema ili je barem ja nisam videla, totalno drugi sistem vrednosti.

Odrasteš na diznijevim junacima i setiš se da je Pepeljugin princ išao od kuće do kuće da traži prelepu devojku koju je video na svega dva sata na balu i odmah je shvatio da je to žena njegovog života, a mi žene u realnom svetu, danas, odbrojavamo minute i sekunde koliko je prošlo od kada je video poruku do trenutka kada nam je odgovorio. Mada, hajde, upoređujem bajku sa realnim životom. A šta ako sam ja ili možda baš ti koja čitaš ovo poželela baš takvog jednog princa koji će da ide od sela do sela, od kuće do kuće, da nađe baš tu jednu kojoj cipelica odgovora? Zato, u slučaju da nađete takvog jednog ludaka, preporučujem da imate odrađen pedikir, jer nikad se ne zna. Šalu na stranu, izdvojima sam nekolko delova ljubavnih pisama koji su pisali  poznate ličnosti, kako bi se još neko topio na romantiku.

ljubavna-pisma-flasa

Napoleon Žozefini

“Od kako sam te ostavio, konstantno sam u depresiji. Za mene je sreća biti pored tebe. Stalno i iznova u sećanju oživljavam tvoje zagrljaje, suze, nežnu brižnost. Draži neuporedive Žozefine raspaljuju stalan i živi plamen u mom srcu. Kada ću, oslobođen svih briga i stega, moći da provodim sve vreme ovog sveta sa tobom, kada će mi jedina obaveza biti da te volim, i da razmišljam samo o sreći govoreći o njoj i dokazujući je tebi?”

Frida Kalo Dijegu Riveri

„Ništa se ne da uporediti sa tvojim rukama, ni sa pozlaćenim zelenilom tvojih očiju. Moje telo je ispunjeno tobom danima i danima. Ti si ogledalo noći. Groma bljesak besan. Vlaga zemlje. Udubljenje tvog pazuha sklonište je moje. Moji prsti krv tvoju dotiču. Sva moja radost je kad osetim da život kulja iz tvoje fontane i ispunjava putanje svakog mog nerva koji je i tvoj.”

ljubavna-pisma-ruze-cvece

Henri Osmi Ani Bolen

„Ako biste izvoleli pristupiti dužnosti istinski odane milosnice i prijateljice, i predati svoje telo i srce meni, koji ću biti, i koji sam bio, vaš najodaniji sluga, (ako mi vaša neumoljivost ne brani) obećavam da ćete dobiti ne samo ime, već i da ću vas uzeti za svoju jedinu milosnicu, tako što ću izbaciti sve druge iz mojih misli i osećanja, i služiti samo vama. Preklinjem vas odgovorite mi na moje neuglađeno pismo, kako bih znao koliko i čemu da se uzdam. Ako vam nije po volji da mi odgovorite pismenim putem, naznačite neko mesto gde ću ga usmeno čuti, i gde ću pohrliti svim svojim srcem. Ni reč više, iz straha da vas ne zamaram.”

Važan zaključak!

I kako vam se čini? Ništa lepše od ljubavi, I znajte, ljubav ne boli, ljubav je lepa. To je mali tri kako da shvatite da li da ostanete u toj vezi ili braku ili da se raziđete. Zapamtite, nije potrebno da vam neko napiše pismo kao dokaz ljubavi, naprotiv, važno je da vas poštuje, brine o vama i u dobru i u zlu, i kada poludite i kada vam odseku dojku i kada rodite bolesno dete. To je ljubav, a ljubavno pismo samo jedan maleni plus. Hajde da te muškarce vidimo i na delu!

Ljubavna pisma

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...