Lekcija o osećanjima

Lekcija o osećanjima. Naše misli stvaraju emocije, emocije stvaraju dela, dela stvaraju karakter, a karakter je vaš život odnosno način na koji ćete ići kroz život. Najbolji pokazatelj kakav je ko, kako je vaspitan, kako je odrstao jesu emocije. Da li se bar jednom u toku dana zapitate kako se osećate u datom trenutku? Ako je odgovor ne – počnite da uvodite naviku u vaš život, počnite svakodnevno da postavljate to pitanje. Mnogi terapeuti zastupaju stav da je važno usmeriti pažnju na sopstvene emocije, a osećanja se najčešće ne pojavljuju odjednom već uslovljenim mislima. Razmislite o ovome.

Lekcija o osećanjima

Kineska poslovica

Potisnute emocije su kao sakrivene divlje lisice ispod majice, nikada ne znate šta će da iskoči i šta da ogrebe.

Emocije su prirodan odgovor na život.

osecanja

Osećanja daju energiju. Ako niste u dogovoru sa osećanjima i niste u mogućnosti da ih izrazite, možete se osetiti ravnodušno, iscrpljeno i ukočeno. Ovo svakako niko ne želi. Potrebno je da razmislite šta želite i kako želite da se osećate. Deluje teško i zahtevno, alo se prpustite povetarcu koji šalje Univerzum možete se popeti na najvišu planinu bez ikakvih problema i osetiti moć prirode. Sloboda je neprocenjiva! Počnite da dišete uravnoteženo kako bi smirili misli, kako bi čuli onanj unutašnji glas koji je zapravo vaš najbolji prijatelj. Dišite…

Lekcija o osećanjima

Hajde, da se svi zajedno opustimo. Važno je da sada imamo saznanja o osećanjima jer samo tako ožemo da pratimo sigale koje nam telo šalje. Neprijatna osećanja su takođe sastavni deo života. Moramo da pronađemo način da ih otpustimo i prihvatimo istovremeno. Važno je da budemo svesni sebe i osećanja. Možda nekad deluje teško ali ako se malo potrudite, olakšaćete sebi mnogo!

lekcije-osecanja

Verujmo u dobro, i dobro će se vratiti. Vreme će pokazati pravi put kojim možemo slobodno da koračamo, zato otvorite srce i ono će vam pokazati pravi smer! Ljubav prema sebi je najveći dragulj koji možemo da imamo.

Autor: Jelena Vučković

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...