Kubanka koja u Srbiji stvara magiju – Alina Caridad Hernandez Casas

Alina Caridad Hernandez Casas, je Kubanka koja je zbog ljubavi došla u Srbiju i počela da stvara magiju. Njene kreacije su savršene. Njene haljine odišu elegancijom. Više o njoj i njenom poslu možete pročitati u ovom intervjuu.

1.Reci nam ukratko ko je Alina?

Zapravo je Alina Caridad Hernandez Casas.

Alina je žena, majka, supruga, dizajner, domaćica. Kubanka koja obožava Novi Sad,  muziku i ples.

2.Tvoja životna priča je fascinantna. Da li bi je podelila sa našim čitaocima?

Potičem iz jedne prosečne kubanske porodice sa troje dece. Suprug i ja smo se upoznali na Kubi, zaljubili se i nakon nekog vremena odlučili da živimo zajedno, što je značilo, naravno, da ja treba da dođem da živim ovde, u Srbiju. Tu odluku smo doneli lako, u trenutku kada sam jedan dan pevala  “Bele Ruže”  Ace Lukasa. Tada još nisam znala jezik, ali sam pokazala da za mene jezička barijera neće predstavljati problem i da učenje srpskiog jezika  neće  biti toliko teško koliko je mojim sunarodnicima i ostalim  latinoamerikancima. Ali dobro, ipak  mi je trebalo  čitavih 37 dana, da naučim vaš jezik (smeh).

3.Kako si došla na ideju da se baviš modom? Da li si to oduvek želela?

Na tu ideju sam došla igrom slučaja. Posle nekoliko pokušaja da nadjem nešto što se uklapa sa mojim personalitijem,  jer oduvek imam problema da nađem odeću koja mi se sviđa. “Kao i mnoge žene”, odlučila sam da naučim da šijem i kreiram. Tako je počeo ovaj, za mene, divan put koji je pun izazova, ali i kreativan i zahteva stalno učenje i praćenje savremenih trendova. Od uvek sam volela da spajam nespojivo, da kombinujem stvari koje drugi nisu, da nosim ono što mnogi nikada ne bi. Još na Kubi sam se izdvajala od svojih drugarica.

4.Gde nalaziš inspiraciju za svoje kreacije?

Inspiraciju nalazim u svom okruženju, u muzici, na ulici, u nekim umetničkim  slikama, sećanjima, ljudima. Mislim da je tako sa svimi umetnicima. Nikola Tesla je govorio:“Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju“. Inspiracija je svuda oko nas. Mene često ljudi za koje radim inspirišu, njihova energija, karakter na osnovu čega  se rodi taj poseban komad garderobe u koji je utkana moja emocija izazvana osobom za koju kreiram.

5.Da li se sećaš koji je prvi komad odeće koji si dizajnirala i za koga je bio?

Prvi komad sam dizajnirala za sebe. Bila je to divna haljina od satena sa cvetovima koju možete da vidite na instagramu. Tu haljinu sam zapravo sama i šila. Bila mi je potrebna čitava večnost da je uradim, saten klizi, ja početnik, nije se dala, ali sam je pobedila. Na kraju je  bila  božanstevna.

6.Kako izgleda tvoj proces rada? Da li imaš neke posebne rituale dok radiš?

Slušam muziku dok radim, Enya i  instrumentalnu muziku  uglavnom. To kad radim kod kuće. Kad sam u radionici, često sam u haosu, u stisci sa vremenom jer znam ponekad da menjam i po pet puta istu haljinu, pa ni ne čujem ništa oko sebe (smeh). Ali, definitivno muzika je uvek jako bitan faktor tokom mog rada i uvek je prisutna. Nekih specifičnih rituala nemam.

7.Da li je teže dizajnirati venčanicu ili večernju haljinu?

Najteže je zadovoljiti mušteriju, mi žene smo složene. Imaš haljine koje mogu da budu zahtevnije od venčanice. Ja sam uvek za neku meru i glamur,  naravno.

8.Da li postoji kreacija u kojoj si posebno uživala dok si je stvarala? Ako postoji, koja je?

Sve moje kreacije su za mene posebne, sve su se rodile na poseban način. Kreacije koje sam Stefanu Subotiću radila su mi na primer jako drage, jer sam mogla bez straha i  ograničenja  da se prepustim radu.

9.Gde vidiš sebe za pet godina?

Ufff,  za pet godina, još jedno dete verovatno, trenutno ih imam dvoje, a dece nikad dosta. To je zajednička želje mog muža i mene. Imam želju još da  učim,  jer sam štreber u duši i uvek nešto učim i istražujem. Sebe vidim kao nekog ko će u budućnosti  obradovati mnoge devojke i žene sa lepim haljinama, nadam se da će tako i biti.

10.Koji su tvoji dalji planovi što se posla tiče?

Imamo puno toga  u planu, trenutno je aktuelna  letnja  kolekcija koja će biti malo drugacija od onih na koje su navikli ovde, ipak sam ja drugačija (smeh). Trenutno sam u nekim pregovorima, pripremama  izneneđenja, radimo punom parom. Možda i neka revija. Ko zna.

Ono što mi svakako želimo Alini jeste uspeh u daljem poslu i puno uspešnih revija, koje ćemo i mi ispratiti.

P.S. za više informacija možete posetiti instagram profil: https://www.instagram.com/alina.dresses/

Redakcija

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...