Kreiraj svoj dan od nule

Kreiraj svoj dan od nule… Koliko ste puta o tome čitali ili slušali. Slažemo se da se o kreiranju dana mnogo priča. Međutim smataramo da je to i neophodno. Sigurno ste čuli da je jutro najbitniji deo dana i da se tada kreira sve ono što želite da u toku dana ostvarite. Valjda to potiče od one naše stare poslovice „Po jutru se dan poznaje“. I mi se apsolutno slažemo sa tim.

Koliko ste puta čuli da je neko nervozan ili mu ništa ne ide od ruke jer je „ustao na levu nogu“. To je naravno samo sujeverje ili nečije negativno uverenje, ali je i još jedan dokaz da bi bilo lepo da pazimo kako započinjemo dan. Kojim i kakavim koracima kreiramo svoj dan od nule? Čemu da se posvetimo?

kreiraj-svoj-dan-od-nule

Ono sa čim se nikako ne slažemo, a o tome se opet dosta priča, jeste termin ranog ustajanja. Imamo utisak da svako ko je pročitao knjigu „Budni u 5 i vaš je čitav svet“ smatra da je potrebno ustajati u 5h i raditi sve ono što je Robin Šarma naveo u svojoj knjizi. Da se razumemo, čitali smo knjigu i u potpunosti je savršena. Mnogi od nas su probali da rade sve što je navedeno, ali jednostavno nije im išlo. Pitaćete se zašto je to tako…

Kreiraj svoj dan od nule

Jednostavno, nismo svi ranoranioci. I ne prija nam svima rano ustajanje. Neko je džangrizav, neko nervozan, a neko pak pospan i ceo dan mu prođe u nekom razvlačenju. Bitno je da ustanete onda kada vam vaše telo i um daju znak za to. Pobornici smo toga da ustajete kada ste naspavani. Tada ćete imati volje i energije za sve obaveze koje vas očekuju tokom dana.

Gde još ljudi greše u kreitanju svog dana od nule? Većina vas ne voli da radi stvari jer se tako mora. Ili je neko rekao da tako treba da se radi. Predlažemo vam da vašu jutarnju rutinu prilagodite vama, tako da vas u potpunosti opušta i da vam u potpunosti odgovara. Da poželite da što pre ustanete iz kreveta kako bi sa radošću krenuli da kreirate svoj dan od nule. Rituali su tu da vam olakšaju, nikako da ih osećate kao obavezu ili moranje da obavite određene stvari.

Predstavićemo vam kako naša urednica kreira svoj dan od nule, a vi odlučite šta možete usvojiti od svega toga.

rec-urednice-sta-sam-ostavila-u-2022-godini

Kako pišemo na temu kreiraj svoj dan od nule, želeli smo da nam kažete kako Vi kreirate svoj dan od nule.

„Drago mi je da sa našim čitaocima mogu da podelim ono što meni olakšava i ulepšava početak svakog dana. Najbitnije mi je da se dobro naspavam. Ja sam tip osobe koja je mrzovoljna ako mi je uskraćen preko potreban san. Prva stvar koju radim jeste da raširim zavese i podignem roletne kako bi me dnevna svetlost dodatno prirodno probudila. Ma kakvo vreme bilo otvaranje prozora nakon toga je obavezno. Imam utisak da me svež vazduh napuni dodatnom energijom.

kreiraj-svoj-dan-od-nule

Ono što mi zaista prija jesu jutarnje vežbe istezanja. Ne traju dugo, najviše do 10 minuta, ali mi mnogo znače.

kreiraj-svoj-dan-od-nule

Nakon toga sledi nezaobilazna lična higijena, bez koje zaista ne mogu da zamislim početak dana. Tuširanje i nega tela i lica me opuštaju više nego išta. Osećam se kao nova i kao nova započinjem svoj dan.

Pre doručka i kafe pišem dnevnik jutarnjih misli i na taj način sve ono što me muči preselim na papir. Tu su se izrodile i mnoge kreativne ideje, kao i projekti.

Nakon završenog doručka, uz kafu, volim da pročitam par starna knjige. I to me baš opusti.

Kreiraj svoj dan od nule

Tek kada sve ovo završim palim društvene mreže, mejl i krećem sa poslom. Mnogo mi je bitno da mi dan ne počne sa gledanjem u telefon i skrolovanjem u prazno. Volim da kreiram svoj dan od nule tako na bude produktivan, zabavan i lep“.

Hvala Vam na divnim savetima. Mi želimo našim čitaocima da ukažemo na još neke stvari, a to su da vole sebe, da brinu o sebi, da poštuju sebe i da kreiraju svoj dan i svoje vreme prema svojim mogućnostima, a opet u skladu sa svojim potrebama.

Lep dan vam želimo.

Redakcija

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...