KREATIVNE TEHNIKE ZA NOVE IDEJE

Ponekad se ispostavi da je najteži deo pisanja, razumeti šta treba da radiš kada se suočiš sa praznim papirom. Međutim, javljanje svežih ideja za pisanje nečeg novog ne mora da bude uvek bolan proces. Razmisli da počneš da koristiš neke vežbe koje su u skladu sa tobom i tvojim stilom i već si na putu za autentičan novi tekst.

 

Tajni detalj

Sobodno pisanje veoma je efikasna vežba koja daje dobre rezultate kada se radi u grupama, ali i individualno. Ključni detalj je to što koristi tajne tvoje podsvesti da predloži teme o kojima ti obično ne bi ni razmišljao. Tvoja mala tajna može da kreira veliku, dobru ideju za pisanje.

Pisanje iz slika

Fotografije ili neki drugi vizuali često sugerišu neku priču koja može da se iskoristi za pisanje nečeg novog. Takođe, daje odlične rezultate bilo da je samostalno primenjuješ ili je radiš u paru sa još nekim. Na ovaj način prilično lako možeš da otkriješ priču, o kojoj ne bi mislio samoinicijativno.

Ima dosta on line časopisa koji motivišu autore za pisanje tako što im daju fotografije koje će im podstaći inspiraciju i kreativnost.

 

Prisluškivanje

Dovoljno će biti samo da izađeš napolje i da osluškuješ sve. Ljudi govore dovoljno glasno da ih čuješ, a njihove reči van konteksta možeš da uklopiš bilo gde. Skupljaj slučajne rečenice, iznenadićeš se njihovom funkcionalnošću.

Nikada ne možeš da znaš koja od navedenih tehnika može da ti pomogne u pisanju nečeg novog, za šta si ranije smatrao da nemaš dovoljno motivacije ili vremena. Ukoliko nisi siguran odakle da počneš, na pravom si mestu.

 

Autor: Ivana Živanić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...