Kreativna vežba

Tokom karantina malo više sam se posvetila kreativnim stvarima, a posebno crtanju. Imali smo crtanje kafom, temperama, gvašom, akrilnim bojama. A najviše mi se dopao naš poslednji zadatak, kada smo kroz crtež tumačili svoje unutrašnje ja, šta bismo hteli da radimo, šta je naša svrha.  Za ovu kreativnu vežbu trebaće vam papir, olovka, a za kasnije možete da uzmete bojice, flomastere ili bilo koje boje. List papira možete da okrenete kako vam odgovara. Ja sam uradila prvo na velikom papiru, pa sam precrtala na manji papir, da bih mogla da stavim u svesku i da nosim sa sobom, kao napomenu. Podelite papir prvo na tri dela, a onda srednji deo podelite na dva, kao na slici.  Dobili ste četiri dela. Svaki deo će predstavljati jedan segmet vašeg ja, vašeg života.

Prvi deo će predstavljati simbol vaše porodice. Kada vas neko pita za vašu porodicu, za bake i deke, šta vam prvo padne na pamet? Na mom crtežu je to pšenica i dugme, jer sam dolazila kod bake i deke, gde smo imali pšenična polja. A dugme, jer je baka uvek znala da veže, da šije, pa sam se kao mala igrala sa koncem i dugmićima.

Drugi deo predstavlja vašu najbolju uspomenu. Šta je za vas bilo najvećem dostignućem? Šta je to, što u vama izaziva najlepše uspomene? Ukoliko ste majka, naravno da će to da bude rođenje deteta. Možete da stavite njega, a možete da napišete neko drugo (jer se podrazumeva da nam je to najbolje). Ja sam stavila putovanje sa sinom u Budimpeštu.

Treći deo je posvećen proekciji. Zamislite da možete sada u ovom trenutku da budete negde u budućnosti. Koji bi projekat hteli da radite? Kakav simbol vidite? Kod mene je Zemlja, sa kazaljkama od sata. Jer bih htela da putujem što više i što dalje.

I dolazimo na četvrti deo, koji predstavlja neki vaš ideal, ka čemu to težite. Ovde možete da nacrtate kako vi predstavljate vaš idealan posao, život. Ili ako imate neku osobu kao primer i inspiraciju, onda možete to da stavite ili zalepite. Kod mene je to fotoaparat, u objektivu kog je dečija ruka, što drži sunce i cvet lotos.

Kada završite vaš crtež onda dolazimo do tumačenja. Možete da pogledate na ceo crtež kao na celinu ili odvojene delove. Na osnovu mog crteža dolazimo do zaključka da u meni živi osoba, koja želi da bude u konstantnom pokretu po svetu i da sve te momente uslika i da prenese ljudima. Takođe mi je jako bitno da moje dete bude pored mene u tim putovanjima, jer ta dečija ruka što drži sunce i lotos je u fotoaparatu, na čemu je fokus.

Probajte da uradite ovu vežbu, možda će vam isto pokazati, šta je vašem unutrašnjem JA bitno, šta to ono želi.

Autor: Kristina Jovičić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...