Kraj ili novi početak

Na svaki kraj treba gledati kao na novi početak. Znam da zvuči otrcano i da smo to već milion puta čuli, ali to je jedini pravi put. Ipak kad se nalazimo na kraju ne mislimo tako i ne vidimo ono svijetlo na kraju tunela. Često osijetimo samo tugu i strah. Zaboravljamo da se u životu sve dešava sa razlogom i da trebamo gledati širu sliku. Da bi nešto novo došlo u naš život moramo napraviti mijesta za to. Pomiriti se s tim da je prošlost prošla, budućnost je neizvijesna i da trebamo živjeti u SADA.

Ja sam ove sedmice završila sa pričom koja je trajala trideset godina. Riješili smo stvari koje su bile otvorene nakon prekida veze. Od čega je prošlo šest godina.  Stavila sam tačku na to i sa tugom krenula dalje. Sad više namamo ništa zajedničko i završio se jedan kapitel mog života.  Poslije svake tačke ide novi početak. Na prošlost više na gledam kao na uzalud izgubljeno vrijeme. Ostaju uspomene za cijeli život. Naučila sam puno za budućnost i želim da vidim samo pozitivne stvari.

Svi se mi mijenjamo cijeli život i danas više nismo ista osoba kao što smo juče bili. Svaki odnos bilo da je to partnerski, prijateljski ili porodični je priča za sebe i nigdje ne postoje ista pravila. Znači sasvim je normalno da se mijenjamo i ponekad krećemo u suprotnom smijeru.  Sve što počne mora i da se završi prije ili kasnije, na ovaj ili onaj način.

Bolje je miran kraj, nego nemir cijeli život.

Nije u redu držati se za nešto što je odavno trulo samo da ne bi bili sami. Odbacite sve što vas ne ispunjava.

Da nije kraja ne bi bilo ni novog početka. Početak nas gura naprijed, daje nam vjetar u leđa. Ljudi su nažalost prokleti i često žale za onim što su izgubili. Ako se nešto završilo, znači da je tako moralo da bude. S tim smo dobili šansu da isprobamo nešto novo, da doživimo nova iskustva i obogatimo svoj život. Otvaraju nam se nove mogućnosti i širi svijet oko nas. Budimo zahvalni na tome i otvoreni.

Ali ako stvorimo barijere oko sebe nećemo dati prilike novom početku, ostaćemo zarobljeni u prošlosti. Život će proći pored nas i u nepovrat odnijeti prilike koje nismo bili u stanju prepoznati. Skinite okove koje ste sami sebi stavili. Imamo izbor, zastati, sabrati se i krenuti iz početka. Uzeti život u svoje ruke, sa spoznajom da nikad nije kasno. Budite spremni da vam dolazi nešto veliko. Sad je pravo vrijeme i iskoristite ga maksimalno. Samo napred, natrag nema, jer svaki kraj jeste početak.

Autor: Suada Duraković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...