KORPICE – LEPE I KORISNE SVUDA PO KUĆI

Već neko vreme korpe i korpice vladaju enterijerom, kao poželjan dekorativni detalj.  Rafovi u prodavnicama sa stvarima za kuću puni su različitih modela. Pletenih, žičanih, plastičnih, drvenih. Od pruća, bambusa, kanapa, različitih materijala.

Dekorativne, a ujedno praktične i korisne. I bukvalno mogu se upotrebiti svuda u kući. U predsoblju, dnevnoj ili spavaćoj sobi, kuhinji, čak i u kupatilu. Na komodama, stočićima i u ormarima. Zato ih i volimo.

ULEPŠAVAJU I KRIJU

Pre svega, korpice nam služe da uz ostale detalje ulepšaju prostor u kom se nalaze. I da u njih smestimo svašta. U zavisnosti od veličine idealne su da sakrijemo manji ili veći lom.  Uspomene u vidu  sitnica kojih se teško odričemo, a nemamo gde da ih izložimo.

Super su i za držanje sitnica i stvari koje želimo da se vide. Ali spakovane u korpici dobijaju šmek.

Kao knjige, recimo, na radnom stolu. Ili novine i knjige koje planiramo da čitamo u korpi kraj omiljene fotelje ili kreveta.

Pliće korpice idealne su kao postolje ili držači za sveće. Za držanje daljinskih na stočiću u dnevnoj sobi. Uvek pri ruci, a spakovani.

Kad ima dece u kući, korpice su fenomenalne za držanje igračaka. Ne samo da se igračke spakuju već mogu i da pomognu da dete nauči da sortira prema boji ili nameni u korpe različitih boja ili obeleženih prema nekom sistemu. Pa će uz igru učiti da sređuju i pakuju sa redom, radi lakšeg nalaženja pri ponovnoj igri.

IMAJU PRIMENU SVUDA

Primena korpica moguća je svuda po kući. U predsoblju za držanje kućnih papuča, kišobrana ili torbica. U kuhinji za držanje krpa, činija i posuda za kafu i šećer ili začine. Podrazumeva se i za voće i povrće. Ili cveće na stolu u trpezariji. Mogu biti idealne i za vino, ako nemate vinski stalak ili policu.

Korisne su i primenjive u kupatilu. Kraj lavaboa u korpici možete držati dozer za sapun, čašu sa četkicama i kremice koje često koristite. Mogu se u njih spakovati i peškiri. Ili toalet papir. Korisne su i za pakovanje unutar ormarića. Da sve ono što imate u njima spakujete u korpice radi lakšeg i bržeg nalaženja. A i deluje urednije i pristupačnije.

Na radnom stolu super su za držanje na jednom mestu olovki, spajalica, papirića i ostalih potrepština. Ili za pakovanje papira. A o punjačima, USB memorijama i gedžetima, da ne govorim. Fino ih ubacite u lepe korpice pa sto bude čist, a ovo sve na mestu da znate gde je.

Imaju primenu i u spavaćoj sobi kraj kreveta ili na komodicama. A uvode red i u ormarima i fiokama. Za držanje veša ili sezonske garderobe.

I naravno idealne su za toaletni stočić i držanje ženskih stvarčica u stilizovanim korpicama, uredno i sređeno. Svi lakovi na jednom mestu. Sortirana i lepo popakovana šminka.

Posebno su praktične ako kuburite sa prostorom pa onda korpe kriju sve ono što ne znate gde biste, a nemate gde.

MOGU DA BUDU I NEŠTO DRUGO

Super u vezi korpi(ca) je to što mogu da se primene umesto dekorativne saksije za držanje cveća. I u kući i u bašti ili na terasi.

Ili umesto fioka u ormarima ili na policama. Ispod kreveta, ako nemate ugrađenu fioku. Umesto da ih pravite i dodajete, uložite u korpe i smestite ih na niže delove polica. U njih spakujete sve što biste i u fioke, a za promenu korpe dekorišu policu.

Fenomenalne su u ovom prazničnom periodu kao postolje za jelku ili aranžman ukrasa na stolu. Ili uopšte kao dekoracija stola. Iznesite pribor i salvete u korpici na sto i eto vam zanimljivog ukrasa pred ručak.

A mogu da budu stočići. Kupite ili napravite one kao žičane korpe sa poklopcem. Ispod  držite šta vam treba, a poklopac služi kao stočić.

U velikoj ponudi dekorativnih korpi moguće je naći nešto za svačiji ukus i potrebe. Manje, veće, šarene, jednobojne. Dodatno ukrašene ili jednostavne. Za koju god da se odlučite završiće veliki posao. Jer su super korisne, a lepe. Pomažu da se drži red i bude sređeno, a da bude sa stilom.

Autor: Ana Glišić

 

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...