KORPICE – LEPE I KORISNE SVUDA PO KUĆI KORPICE – LEPE I KORISNE SVUDA PO KUĆI
Već neko vreme korpe i korpice vladaju enterijerom, kao poželjan dekorativni detalj.  Rafovi u prodavnicama sa stvarima za kuću puni su različitih modela. Pletenih,... KORPICE – LEPE I KORISNE SVUDA PO KUĆI

Već neko vreme korpe i korpice vladaju enterijerom, kao poželjan dekorativni detalj.  Rafovi u prodavnicama sa stvarima za kuću puni su različitih modela. Pletenih, žičanih, plastičnih, drvenih. Od pruća, bambusa, kanapa, različitih materijala.

Dekorativne, a ujedno praktične i korisne. I bukvalno mogu se upotrebiti svuda u kući. U predsoblju, dnevnoj ili spavaćoj sobi, kuhinji, čak i u kupatilu. Na komodama, stočićima i u ormarima. Zato ih i volimo.

ULEPŠAVAJU I KRIJU

Pre svega, korpice nam služe da uz ostale detalje ulepšaju prostor u kom se nalaze. I da u njih smestimo svašta. U zavisnosti od veličine idealne su da sakrijemo manji ili veći lom.  Uspomene u vidu  sitnica kojih se teško odričemo, a nemamo gde da ih izložimo.

Super su i za držanje sitnica i stvari koje želimo da se vide. Ali spakovane u korpici dobijaju šmek.

Kao knjige, recimo, na radnom stolu. Ili novine i knjige koje planiramo da čitamo u korpi kraj omiljene fotelje ili kreveta.

Pliće korpice idealne su kao postolje ili držači za sveće. Za držanje daljinskih na stočiću u dnevnoj sobi. Uvek pri ruci, a spakovani.

Kad ima dece u kući, korpice su fenomenalne za držanje igračaka. Ne samo da se igračke spakuju već mogu i da pomognu da dete nauči da sortira prema boji ili nameni u korpe različitih boja ili obeleženih prema nekom sistemu. Pa će uz igru učiti da sređuju i pakuju sa redom, radi lakšeg nalaženja pri ponovnoj igri.

IMAJU PRIMENU SVUDA

Primena korpica moguća je svuda po kući. U predsoblju za držanje kućnih papuča, kišobrana ili torbica. U kuhinji za držanje krpa, činija i posuda za kafu i šećer ili začine. Podrazumeva se i za voće i povrće. Ili cveće na stolu u trpezariji. Mogu biti idealne i za vino, ako nemate vinski stalak ili policu.

Korisne su i primenjive u kupatilu. Kraj lavaboa u korpici možete držati dozer za sapun, čašu sa četkicama i kremice koje često koristite. Mogu se u njih spakovati i peškiri. Ili toalet papir. Korisne su i za pakovanje unutar ormarića. Da sve ono što imate u njima spakujete u korpice radi lakšeg i bržeg nalaženja. A i deluje urednije i pristupačnije.

Na radnom stolu super su za držanje na jednom mestu olovki, spajalica, papirića i ostalih potrepština. Ili za pakovanje papira. A o punjačima, USB memorijama i gedžetima, da ne govorim. Fino ih ubacite u lepe korpice pa sto bude čist, a ovo sve na mestu da znate gde je.

Imaju primenu i u spavaćoj sobi kraj kreveta ili na komodicama. A uvode red i u ormarima i fiokama. Za držanje veša ili sezonske garderobe.

I naravno idealne su za toaletni stočić i držanje ženskih stvarčica u stilizovanim korpicama, uredno i sređeno. Svi lakovi na jednom mestu. Sortirana i lepo popakovana šminka.

Posebno su praktične ako kuburite sa prostorom pa onda korpe kriju sve ono što ne znate gde biste, a nemate gde.

MOGU DA BUDU I NEŠTO DRUGO

Super u vezi korpi(ca) je to što mogu da se primene umesto dekorativne saksije za držanje cveća. I u kući i u bašti ili na terasi.

Ili umesto fioka u ormarima ili na policama. Ispod kreveta, ako nemate ugrađenu fioku. Umesto da ih pravite i dodajete, uložite u korpe i smestite ih na niže delove polica. U njih spakujete sve što biste i u fioke, a za promenu korpe dekorišu policu.

Fenomenalne su u ovom prazničnom periodu kao postolje za jelku ili aranžman ukrasa na stolu. Ili uopšte kao dekoracija stola. Iznesite pribor i salvete u korpici na sto i eto vam zanimljivog ukrasa pred ručak.

A mogu da budu stočići. Kupite ili napravite one kao žičane korpe sa poklopcem. Ispod  držite šta vam treba, a poklopac služi kao stočić.

U velikoj ponudi dekorativnih korpi moguće je naći nešto za svačiji ukus i potrebe. Manje, veće, šarene, jednobojne. Dodatno ukrašene ili jednostavne. Za koju god da se odlučite završiće veliki posao. Jer su super korisne, a lepe. Pomažu da se drži red i bude sređeno, a da bude sa stilom.

Autor: Ana Glišić

 

 

 

 

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *