KORAK DO SMISLA

Ako Um projektuje svet iz sebe da bi ga ponovo uvukao u sebe, onda je čitav svet naše ogledalo i sve može da bude u redu. Na kraju se uvek vratimo ljubavi jer nas strah natera na to…

 

Kada se nabrajaju kvaliteti uspešne osobe, svako bi imao drugačiju listu kriterijuma. Ali univerzalne bi verovatno bile inteligencija i snaga volje. A ova druga, pogotovo, ključ je dugoročnog uspeha i samoostvarenja. Njen nedostatak se trenutno oglašava da upozori kada je pravac puta pomalo izgubljen.

Ako možemo da dobijemo šta želimo i dugoročno gledano, budemo srećniji, da li su slabije osobe sklone donošenju pogrešnih odluka ?! Važna strategija modernog društva ukazuje na potrebu da se ima sve i da se učini sve, čak i van granica sopstvenog Bića.

Insistirati i tražiti od života sve nisu sinonimi. Biti slobodan za eksperimentisanje sa sopstvenim emocionalnim izražavanjem i trenutnim odrazom spoljašnjih dešavanja, briše sve granice i otpore na putu uspeha.

Nije teško, čak i za one koji nemaju nikakvih sklonosti jer borba između onoga što prija i onoga što odbija, stvara neprijatnosti Umu, a onda i telu. Bez težnje za aktivnošću i dokazivanjem kreira se jednostavnost u kojoj nema mesta za pogrešne odluke. Takve misli nestaju same od sebe.

I mir i nemir su iluzija. Znanje nije ekskluzivno, ne pripada nikome, a opet je uvek dostupno svima. Ko je spreman da odbaci bol sopstvenog mišljenja, zna da je sve oduvek bilo tu i da će tu uvek i biti.

A upravo je subjektivni doživljaj sopstvenih misli taj koji fino i sa puno pažnje neguje bol, stvarajući tako mentalne okove. Nasuprot tome, svesnost dozvoljava da se znanje manifestuje u željenom smeru i donosi poruku da je uvek moguće nadmašiti sam sebe. I to zaista deluje u svetu koji nas okružuje i u kom živimo

Velika istina uvek se krije u tišni i ne dobija se na poklon. Teške situacije na tom putu su dar mudrosti koja je zapravo tu da podstakne učenje koje se naziva traganje za istinom. Pustiti misli i ideje i pratiti onaj iskonski osećaj, put je katarze i oslobađanja.

Kao i svaki drugi alat, ako se ovim načinom ne zna upravljati, ako se ideje ipak ne mogu napustiti, onda on uopšte neće poslužiti svojoj svrsi.

Jednostavno, biti srećan što postoji prilika da se uči i raste onda će doći i odgovor kako poštovati mogućnost koja se pružila. Nikada više neće biti teško osvestiti znanje i stečeno iskustvo.

Svako dobija i više nego što sam može da zamisli. Neka se stvari dešavaju same, spontano…

 

Autor: Ivana Živanić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...