KOLUMNA: NEKI TO VOLE VRUĆE – OGOVARANJE ILI IZNOŠENJE MIŠLJENJA? KOLUMNA: NEKI TO VOLE VRUĆE – OGOVARANJE ILI IZNOŠENJE MIŠLJENJA?
Posle kraće pauze, eto mene ponovo. Srpska Keri Bredšo ponovo caruje nad pisanim (u ovom slučaju kucanim) rečima. Tu sam da ponovo pretresemo sve... KOLUMNA: NEKI TO VOLE VRUĆE – OGOVARANJE ILI IZNOŠENJE MIŠLJENJA?

Posle kraće pauze, eto mene ponovo. Srpska Keri Bredšo ponovo caruje nad pisanim (u ovom slučaju kucanim) rečima. Tu sam da ponovo pretresemo sve one teme koje su nam bliske i zato vežite se, polećemo!

Morala sam da napravim malu pauzu, da i ja malo odmorim i napunim baterije, a i da se snabdem novim idejama i inspiracijom. Iskreno bila sam u kreativnom škripcu. Nisam imala pojma o čemu bih pisala, ali mi je moja draga poslovna partnerka pritekla u pomoć. „Piši o tračarenju (ogovaranju). To svi vole da čitaju“. Moram da priznam da sam prvo bila skeptična, ali sam shvatila da je ona u pravu. Elem, pala mi je na pamet situacija koja se dogodila pre možda dve nedelje (i ne sećam se više). U jednoj od kolumni (https://shinemagazin.com/kolumna-neki-to-vole-vruce-da-li-znate-ko-su-japajci) sam oplela po osobama sa kojima sam bila u bliskom kontaktu, sa kojima sam delila isti prostor. Razloga za to je bilo mnogo, ali ono što me je najviše začudilo jeste njihova reakcija. Opleli su po kometarima (koje ni ovoga puta nećemo objaviti ako ih napišu) i bili veoma uvređeni… E, ta njihova „uvređenost“ me je začudila. Kao kako sam ja mogla to da napišem, kako me nije sramota (NIJE ME SRAMOTA!) bla, bla, bla… a sve što sam napisala ja sam čula od njih. Sve što sam napisala oni su meni ispričali jedni o drugima. I eto… ideja koju mi je draga koleginica predložila ispostavila se savršenom.

Drage moje i dragi moji, svi, ali baš svi ogovaraju! Bez izuzetka. Kada pričate o osobi koja nije tu i ne može da se „brani“ vi ne iznosite svoje mišljenje (kako to volite da kažete) vi ogovarate i tačka!

Kada „komentarišete“ nečiji stil oblačenja, kako mu/joj stoji ili ne stoji to što je obukao/la, šta je to ako ne ogovaranje?! I ja ogovaram i onosim se time. Da, ponosim. Zašto? Zato što imama piiiiippp da to i kažem. Javno mogu da kažem da sam sa drugaricama, drugovima, sestrama, braćom… ogovarala sve one koje ne volimo. Pričale smo da su devojke momaka koji se nama dopadaju ružne i nalazile im 101 manu. Ogovarale smo i komšinice koje ne volimo, koje nas iritiraju… Ajde vi javno priznajte da ogovarate, a ne kao iznosimo svoje mišljenje. Hahahhahaa… ma daj….

Kada se okupe domaćice da jedna drugoj pomažu oko zimnice sve opletu po jednoj koja nije tu. A onda svaka od njih u narednim danima ide kod nje i zajedno ogovaraju ove ostale. To mu dođe kao terapija neka, umesto odlaska kod psihologa. Kao „daj 10 kila paprike da za pečenje moram sa komšinicama da odradim seansu“ hahahhahaa….

A dobar je komšiluk, dobar je. Da nije njega koga biste ogovarali? Dobro sad, tu su uvek i kolege sa posla ili po neko od rodbine… ali najveće ogovaranje je između nekadašnjih najboljih prijatelja ili prijateljica.

Jao… to kad oplete… to kad zamrsi… pa neće te oprati ni Dunav, ni Crno, ni Egejsko more zajedno. Jer one znaju sve tajne ove druge. Tu leti pravo perje. A kako su se samo volele. Pa onda svaka ima svoju verziju za razlaz tog prijateljstva i uvek je naravno kriva druga strana. Onda priče o bivšim momcima, pa o porodici… a kada krenu da prenose svoja sopstvena ogovaranja, pa nema te serije i tog reality programa koji bi tako nešto mogao da zameni.

Postoje i ljubomorne žene koje će ogovarati iz čiste ljubomore. „Pogledaj molim te kako se samo obukla“.

„O Bože ima li ona ogledalo“ – dodaje ova druga dok srče kafu. „Pa kao da je balon navukla na sebe, sve kipi ccc“.

A realno, dotična osoba je vrh ženska. Tako to obično biva.

A muškarci uglavnom ogovaraju muškarce koji drže do svog izleda nazivajući ih pogrdnim imenima ili žene sa kojima nisu mogli da budu. E moji vi. Pa upravo ti nalickani muškarci koji drže do svog izgleda, a kojima se vi „muškarčine“ smejete, šetaju te cice koje vas neće ni da pogledaju.

I tako u krug… obrni okreni svi brate ogovaramo.

A sada moram što pre da predam ovaj tekst, dolazi mi komšinica na šoljicu (trača) razgovora 😉

Ljubi vas vaša srpska Keri Bredšo

Autor kolumne: Lidija Gajić

 

 • Gora Zivadinovic

  October 15, 2018 #1 Author

  jioj, bas se slatko nasmejah haha, ziva istina, ziva bila ti meni , i samo pisi i pisi Keri Bredso.

  Reply

 • ShineM

  October 15, 2018 #2 Author

  😉

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *