KOLUMNA: NEKI TO VOLE VRUĆE – IZAZIVAM SAMU SEBE

Polako se i ova godina približava kraju. Za dva meseca i eto nas u 2019.godini. Dok većina ljudi postavlja TO DO LISTE i CILJEVE koje će ispuniti u godini koja dolazi, ja sam to malo okrenula. Ovaj put sam rešila da sebi postavim određene ciljeve, da izazovem sebe i sve to ispunim do 31.12.2018.godine. Srpska Keri Bredšo kreira nove trendove.

Za početak kao to sam već i rekla postaviću sebi ciljeve, odrediti prioritete i krenuću u akciju, a to preporučujem i vama. Ovako će recimo izgledati moj izazov koji će trajati malo više od dva meseca.

Moji ciljevi će biti podeljeni po segmentima:

zdrava ishrana,

fizička aktivnost,

ujutru zahvalnost,

uveče (pre spavanja) podsetiti se svih lepih stvari tokom dana,

slušanje opuštajuće muzike,

uživanje u suncu (dok ga još ima)

uživanje u prirodi (dok ne padne sneg)

kafa i druženje sa prijateljima i porodicom,

učenje i nadograđivanje svog znanja,

svakog dana zadaću sebi po jedan nov zadatak.

E sada da vam malo bliže objasnim.

ZDRAVA ISHRANA

Iskreno, ovo jeste zbog zdravlja, ali pošto sam dodala nekoliko kilograma želim da ih se što pre rešim isplanirala sam da ishranu baziram na kombinaciji Paleo ishrane i Hrono ishrane. Da bude neki miks obe. I pored toga (pošto ja ne kuvam) rešila sam da svu hranu koju planiram da jedem sama i kuvam (moji ukućani neće pristati na ovakav način ishrane).

FIZIČKA AKTIVNOST

Hm… polje na kom sam najslabija. Uvek nađem izgovor da ne vežbam i da se što manje krećem, ali moraću to da promenim. Prvo jer je zdravo, a drugo telo će mi biti vitkije, izdržljivije… neću „ispustiti dušu“ svaki put kada se penjem na peti sprat. Odlučila sam da za početak to bude brzo hodanje uz par vežbica kod kuće, a kasnije trčanje. Jer ipak treba da prvo steknem neku kondiciju.

ZAHVALNOST

U jednom periodu mog života praktiovala sam da ujutru čim se umijem u svesku zapišem po deset zahvalnosti. Dok sam ih čitala nakon pisanja, napunila bih se neopisivom pozitivom energijom i lepim mislima. Sada mi je žao što sam to prestala da radim i svečano obećavam da se vraćam zahvalnostima.

ZA MIRAN SAN (ZAHVALNOST)

Do skoro sam i ovo praktikovala. Pre nego što utonem u san potrudim se da se setim svega što je bilo lepo u toku tog dana, pa i najmanje sitnice, i zahvalim se na svemu. Mirnije i lepše sam spavala. I ovoj navici se vraćam.

SLUŠANJE OPUŠTAJUĆE MUZIKE

Na youtubu ima pregršt ovakve muzike. Ujutru uz kafu ova muzika najviše prija jer vas relaksira, a uveče vam pomaže da što lepšr utonete u san. Pored toga idealna je i za meditaciju.

UŽIVANJE U SUNCU, PRIRODI, KAFI SA PRIJATELJIMA I PORODICOM

Dok nas još uvek služi ovo toplo vreme odlučila sam i obećala sebi da ću ga provesti što više na svežem vazduhu i u prirodi, okružena samo pozitivnim mislima. Uživaću i u kafi sa dragim ljudima, sa što manje korišćenja mobilnog telefona. Svrha druženja je upravo u tome da se što više ispričamo, smejemo…

UČENJE I NADOGRAĐIVANJE SVOG ZNANJA

Do sada sam pohađala nekoliko radionica, uspešno završila novinarsku praksu, zatim dva kursa za koje sam dobila sertifikate, bila sam dva puta proglašena za novinara meseca, a opet želim da što više ulažem u sebe i u svoje znanje. Trenuto to radim kroz čitanje knjige „Razbijaj“ koju je napisao Geri Vejnerčuk, a izdala je Finesa (o ovoj knjizi biće uskoro više reči). Nameravam da upišem još dva kursa do kraja ove godine. Ulaganje u svoje znanje uvek se isplati!

NOV DAN NOV ZADATAK

Svakoga dana imaću po jedan nov zadatak koji će uvek biti iz neke druge životne oblasti. Ne bih da otkrivam previše, ali testiraću sebe i svoje granice. Biću zadovoljna ako makar polovinu tih zadataka ispunim. Trudiću se da postanem NAJBOLJA VERZIJA SEBE U SVAKOM POGLEDU.

Ovo je malo drugačija kolumna od onih na koje ste navikli, ali i a njih treba da obratimo pažnju. Kao što sam u prvoj kolumni naglasila od mene možete da očekujete svašta.

Srpska Keri Bredšo sada ide da do kraja napiše svoje prioritete, zadatke i ciljeve, a na prvom mestu je da preda ovaj tekst i stavka je štiklirana 🙂

Autor kolumne: Lidija Gajić

 

2 COMMENTS

  1. Test licni personalni za celu godinu- kako biti najbolja verija sebe pred sobom i sa sobom? Odlican predlog, volim izazove, a ovo je pravi , vrhunski izazov ikad izrecen. Hvala Lidija, ja sam zagrizla udicu i euforicna sam, sto mi se u skorije vreme nije desilo

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...