KOLUMNA: NEKI TO VOLE VRUĆE – „ŽENE ŽENAMA“

Drage moje vaša srpska Keri Bredšo i ove nedelje je sa vama. Kako se približava osmi mart (naš praznik) sve više razmišljam na tu temu. Danas mi je intenzivno na pameti jedna misao koju sam morala da pretočim u tekst; osmi mart kao praznik žene ženama.

Da budem preciznija i jasnija. Mislim da nije sva poenta u tome da vam „jače“ polovine kupuju poklone, izvode na večeru uz sveće i cveće i tome slično. Ovaj osmi mart provedite uz „vaše žene“; majke, sestre, ćerke, bake, prijateljice…

Pomozite onim ženama kojima je to potrebno. Obiđite neku sigurnu kuću i odnesite im malo radosti i smeha. Par poklončića njima će  mnogo značiti.

Obiđite siromašnija naselja u vašem gradu i odnesite im po jedan cvet, karmin, dezodorans… Bilo šta što možete da priuštite. Bićete bogatiji za hiljade osmeha.

Sa svojim prijateljicama, sestrama, decom, majkom… napravite kolače i na sam dan osmog marta delite ženama kao znak pažnje sa nekom divnom porukom. Ovo je predivno. Lično sam učestvovala u pravljenju ovakvih poklona i moram vam reći da jedva čekam da ih podelimo, da vidim osmeh na licima tih žena.

Žena ženi treba da bude najveći prijatelj. Da se pomažemo, da se bodrimo, da se zajedno veselimo, da se branimo…

Napišite pismo najboljoj drugarici, na papir prenesite sve ono što inače poklonom ne biste mogle. Zahvalite se pismom majci za sve što je ikada učinila za vas. Baki za bezuslovnu ljubav. Ćerki jer je vaša najveća sreća i radost, jer je vaš život. Sestrama za sve što ste zajedno prošle. Sednite na kafu i prisetite se svih davnih trenutaka koji su vam drage uspomene.

E, to su najlepši pokloni. Kada nekome poklonite sebe i svoje vreme. Kada prelistavate uspomene. Kada pomažete. Kada se nesebično dajete. Kada želite da se i drugi zbog vas lepo osećaju. Kada poklanjate potpunim neznancima. Njihovi osmesi su vam najveći pokloni.

Zato neka ovaj osmi mart bude u znaku ŽENE ŽENAMA. Budite jake, ponosne, zvezde vodilje, podrška u svakom trenutku. Ostvarite svoje snove i uživajte u njima.

Ovaj tekst je moj poklon vama, ŽENAMA, KRALJICAMA!

Autor kolumne: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Savet za regionalnu saradnju prepoznao zalaganje Jovane Šipčić prosperitetu žena Zapadnog Balkana

Savet za regionalnu saradnju (RCC) dodjeljuje već treću godinu zaredom nagradu...

Organizacija je ključna veština u svim aspektima života

Organizacija je ključna veština u svim aspektima života. Organizacija...

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve . Dobrodošli...

Brzinski voćni kolač – Banana rolat

Brzinski voćni kolač - Banana rolat. Da li volite...