KOLUMNA: NEKI TO VOLE VRUĆE – „ZAŠTO SE VIŠE NE VOLITE?“ KOLUMNA: NEKI TO VOLE VRUĆE – „ZAŠTO SE VIŠE NE VOLITE?“
Srpska Keri Bredšo opet na stazama društvenih mreža neumorno jaše i bije po tastaturi. Sada je još malo pa ponoć,a ja sedim i gledam... KOLUMNA: NEKI TO VOLE VRUĆE – „ZAŠTO SE VIŠE NE VOLITE?“

Srpska Keri Bredšo opet na stazama društvenih mreža neumorno jaše i bije po tastaturi. Sada je još malo pa ponoć,a ja sedim i gledam u šolju čaja (da, nije kafa) i nemam pojma šta bih vam pametno rekla. A onda mi sine sjajna ideja. Ko kaže da moram da kažem nešto pametno? Mogu da napišem šta hoću, a vi ako želite čitaćete, ako ne želite nećete čitati sve i da napišem bestseler. E tako…

Možda ću pisati o jednoj određenoj temi, možda me pisanje ponese pa se raspišem na sto strana o svemu i svačemu… nikada ne znamo kuda će nas put odvesti. Prvo što mi je upalo u oči jesu ovi tzv. moderni brakovi gde niko nikoga (da izvinete) ne šljivi ni za šta. Oni odvojeno putuju, odvojeno odlaze na ručkove, nemaju zajednički krug prijatelja. Kada sede u sobi sami svako svoj telefon ili knjigu u rukama i ćute. Verovatno nemaju ništa pametno da kažu jedno drugom (kao i ja sada vama). Kada ručaju mogu slobodno da iznajme auto jer su na tolikoj razdaljini da se više i ne vide.

Ona dane provodi po svojim pravilima i ritualima, on pak ima svoje „bitne stvari“ koje obavlja svakoga dana… i opet svako na svoju stranu. Zajedno su jedino u tim nekim specijalnim prilikama kada se okuplja rodbina, porodica, prijatelji. Kada su slavlja na kojima moraju da se pojave zajedno. Ali za ceo svet ONI SE VOLE?! Oni su odvojeni jer tako mora, a ne zato što žele (šatro). Oni u tim trenucima no stop misle jedno na drugo, oni su tužni što u tim trenucima nisu u mogućnosti da budu zajedno, ali takav je njihov život, posao.. i oni su to prihvatili. Oni su uspešni, sjajni, bajni… i oboje varaju i to svi znaju samo se prave da im veruju.

Zašto se više ne vole? Zato što je gospodin zaboravio da je ona žena i dama i da joj i nakon toliko godina braka treba ljubav i pažnja. Trebaju joj nežni trenuci, komplimenti, mali znaci pažnje koje dobija, ali na žalost ne od njega.

Ona je ta koja je zaboravila na njega kao na muškarca. Zaboravila je da mu ugađa, da mu šapne da ga voli, da ga gleda kao nekada… to sada radi neka druga. Ta druga je zaslužna za njegov osmeh, za njegovo lepo raspoloženje…

Nisu oni prestali da se vole, oni su zaboravili kako se voli i samo ih treba podsetiti. Samo malo pogurati napred i sve će biti kao i pre.

Srpska Keri Bredšo vas ljubi i ide da poljubi svog supruga kome svako veče pre spavanja šapuće na uvo „Laku noć ljubavi, volim te“. „I ja tebe“ – javlja se on.

Autor kolumne: Lidija Gajić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *