KOLUMNA: NEKI TO VOLE VRUĆE – „KOLIKO VOLITE SEBE“?

Koliko u stvari volite sebe? Koliko vremena posvećujete sebi? Da li ste zadovoljne onim što vidite u ogledalu? Da li ste zaista srećne tu gde jeste?

Kada sam krenula da pišem ovu kolumnu, beo papir sa laptopa nemo je zurio u mene. Ni K od KREATIVNOSTI. Onda bacim pogled u svoj planer i vidim da je do kraja oktobra pun! Da se razumemo ja tu upisujem i poslovne i privatne obaveze, ali je pun. Pored onog poslovnog dela, pored pisanja tekstova, teza, izmena, mejlova, objava, satnica, klijenata, saradnika, rokova… nalaze se i privatne „obaveze“; kozmetičar, pedikir, manikir, masaža, frizer, šminker, kafa sa prijateljima i važni, radosni događaji.

 

 

 

Na trenutak sam zastala i shvatila sam da sam ja jedna srećna žena. Imam i volim ono što imam!

Imam savršenu porodicu, supruga koji me voli i podržava u svemu, divnu devojčicu, moju najveću ljubav. Ljubav i podršku roditelja, najbliže rodbine i prijatelja. Šta bi čovek mogao više da poželi? Odlučila sam da saznam i videćete da ima veze sa ovim što piše u planeru sa početka teksta.

Sprovela sam malo istraživanje među ženskom populacijom (sestre i prijateljice) i skoro svaka je rekla da joj treba više vremena koje bi posvetila sebi. Bilo je i onih kojima to recimo nije ni palo na pamet. E, o ovim drugima želim danas da vam pišem.

Žene moje drage, kada se udate, verite ili ste u dugoj vezi ne znači da je život za vas prestao. Nije prestao ni onog trenutka kada na svet dođe beba (makar dok malo ne poraste). Vi ste i dalje živa bića koja imaju svoje želje, snove i nadanja.

 

 

 

Ni jedna od vas ne bi smela sebi da dozvoli da se „zapusti“ (znate na šta mislim; odlazak kozmetičaru je obavezan ili to obavite u svoja četiri zida same). Ja sam samo 20 dana nakon porođaja otišla na depilaciju. Kada su me videle nisu mogle da veruju, bile su prijatno iznenađene, a njihove reči nikada neću da zaboravim „Mislile smo da više nećeš da dolaziš jer si se udala i dobila dete“. Tada sam shvatila da ću u njihovom salonu biti minimum jednom nedeljno (zato što imam potrebu za tim).

Udovoljavam sebi na sve moguće načine. Naravno da ne zanemarujem porodicu, ali kada se nešto hoće sve se može. Ja sam i studirala dok sam imala malu bebu…hm…

Moji rituali kao što ste već čitali, jesu depilacija, pedikir, manikir, masaža, frizer, kafa, izlasci, putovanja… a moj posao je moja strast. Svaka od vas može sebi da priušti ono što poželi samo ako se dobro ogranizuje. Ako i ne stignem da odem kod kozmetičara ja sama sebi napravim nedeljom spa dan. Sama napravim masku za lice, kupku, odradim piling… i odmah sam kao nova.

Ženi nije mesto samo u kuhinji i na radom mestu. Žena mora da se neguje i da se zaliva kao cvet. Evo primera: u nedelju idem na svadbu (jedva čekam) i neću ništa da prepustim slučaju. Ja sam sve zakazala jer želim da tog dana budem prvenstveno lepa sebi, a onda i drugima. Neću sama da se šminkam, neću sama da pravim frizuru, neću sama da se depiliram! Hoću jednu dobru antistres masažu da me u potpunosti opusti! I smatram da ne tražim mnogo. Jer kada se pogledam u ogledalo (evo ovog trenutka) zadovoljna sam onim što vidim jer vidim srećnu i zadovoljnu ženu koja vodi srećan i ispunjen život.

 

Dok vi ovo čitate ja ću biti na svadbi igraću, pevaću i blistaću. Da li vi blistate? Koliko ste puta rekle sebi bravo obavila si sjajan posao danas? Nije bitno da li ste sklopile neki dobar ugovor za kompaniju koju radite ili ste sredile celu kuću, spremile predivan ručak i kolač i igrale ste se sa svojom decom. Recite sebi BRAVO! Potapšite se po ramenu i častite sebe nečim što odavo želite jer ste vi to zaslužile. Zaslužile ste da volite sebe i da budete srećne.

Ljubi vas i voli srpska Keri Bredšo i sada idem da uživam u masaži jer me leđa ubijaju od sedenja i kuckanja za laptopom.

 

Autor: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...