KOLUMNA: NEKI TO VOLE VRUĆE – „IZBACITE ĐUBRE IZ VAŠEG ŽIVOTA, BUKVALNO“

Srpska Keri Bredšo javlja se malo van svog termina, ali to je samo zato što imam nešto važno da vam kaže. Pa da krenemo…

Polako odlazi i ova godina. Meni svaka ide sve brže i brže. Kažu mi tako je to kada se ostari hehe… Elem, odlučila sam da u 2019. godinu uđem rasterećena i pročišćena. Sada ću vam objasniti šta to za mene zapravo znači.

Vikendom volim da sredim po kući ono što ne stignem u toku nedelje kako bih uživala u svemu. Ne volim da sedim u prostoru u kome je nered, ne volim da pijem kafu u takvom prostoru, u takvom prostoru nisam produktivna, ali pošto imam devojčicu od 4 godine ne može baš sve da mi bude pod konac. Zato sam rešila da sredim sve one stvari na koje mogu da utičem i da IZBACIM SVO ĐUBRE IZ SVOG ŽIVOTA I TO BUKVALNO!

Kada kažem da „izbacim“ mislim na podjednako i na stvari kao i na ljude. Pa kud koji mili moji. Živi vi meni bili, ali ako u poslednjih šest meseci niste našli za shodno ni poruku da pošaljete (a ja vama jesam) onda mi stvarno u životu niste ni potrebni. Nije ni bitno koliko se dugo znamo, koliko se dugo družimo, koliko je jako to prijateljstvo… važna je činjenica da vi kao prijatelji niste imali par sekundi vremena za mene. Rešila sam da mi ne kvarite ovu 2019. godinu i da se lepo raziđemo, jer ako smo mogli ovoliki period i vi bez mene i ja bez vas onda i nismo prijatelji. Mnogi će reći „Nikada ne znaš kada će ti neko zatrebati“, ali dragi moji ja ne sklapam prijateljstva iz interesa, tako da to kod mene ne pije vodu. Ili mi trebaš za sve ili ni za šta! U svakom slučaju želim vam sve najbolje.

Dalje… otvorila sam svoje garderobere (imam ih tri) i umalo me šlog nije strefio. Tu ima i od „popa uši“, što bi rekli naši stari. Majko moja, onom je bio haos u najmanju ruku. Nisam znala gde mi je šta. Možda ne bih trebala da pričam svoju bruku, ali sve o čemu ja pišem je iskreno i od srca, pa tako i ovo. Izvadim jednu bluzu, ispadnu petnaest hahahhaaa… I ja tu prelomim. E nećeš ga majci. Kad može ostatak kuće da bude skockan možete i vi. Počnem ja polako da vadim sve stvari. Odlučila sam da neke poklonim nekom od rodbine, neke da dam udruženju žena i sve ostalo što nije za upotrebu da bacim. Tako sam i uradila. One stvari koje su novije (recimo nošene po 2-3 puta) ali su mi male ili velike raspodelila sam da dam rođakama i drugaricama. Stvari koje su starije, ali očuvane poklanjam onima kojima su najpotrebnije, a sve one nosiću nekada kad smršam stvari završile su u kanti za đubre. Tako… bila sam preponosa na sebe kada sam gledala uredno spakovane stvari. Obradovala sam sebe, a obradovaću i druge.

Zatim sam prešla na moj radni deo. Pobacala sam sve papiriće i ceduljice od pre 100000000 godina. Pobacala sam stare hemijske olovke, ispisane sveske, rokovnike… napravila sam mesta za nove divne stvari J

Takođe i svu kozmetiku i šminku sam rasporedila ana isti način kao i odeću. Onda sam u miru i tišini popila omiljeni napitak, kafu i uživala u plodovima svog rada.

Ovo bih preporučila svakoj od vas. Verujte mi osećaćete se divo. Prvo jer ste oslobodili sebim prostor, a drugo pomogli ste nekome.

Srpska Keri Bredšo sada ide da popije svoju kafu do kraja i da uživa ceo dan jer blista na svim životnim poljima :*

Autor kolumne: Lidija Gajić

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...