Kolumna: 11 načina za buđenje ženstvenosti

U svetu gde pretežno vladaju muškarci, gde se više vrednuju postignuća, takmičarski duh, nezavisnost, davanje, samopouzdanje, fokus i disciplina… I kad su žene u savremenom dobu već uveliko počele da se izjednačavaju u svim životnim sferama sa suprotnim polom, došlo je do jednog vrlo logičnog ishoda – a to je da su kod žena postale potisnute osobine koje ih čine ženstvenim.

Žensku energiju poseduju muškarci i žene, s tim što se ona menja u zavisnosti od okolnosti i društvenih uloga. Sasvim je prihvatljivo i prirodno da je kod žena u određenim ulogama aktivna muška energija; ona se pretežno pojavljuje u ulozi majke prema detetu (jer ona je tad neko ko daje), kao i na poslu ako se nađe na nekoj liderskoj poziciji.

U partnerskim odnosima, muškarcima nisu ili su manje privlačne žene kod kojih je dominantna muška energija. Kada je u društvu muškarca koji joj se sviđa ili kojeg voli, žena tad treba da pokaže ženstveniju stranu svoje ličnosti. Ona je ta koja prima, pokazuje ljubav, nežnost, intuitivnost, saosećajnost i razumevanje. Takođe dopušta svom partneru da samostalno odlučuje.

Aktiviranje ženstvenosti nije uvek jednostavno kao što izgleda, jer smo mi žene već uveliko usvojile navike koje nas ne čine previše ženstvenim.

Ovo su ideje i predlozi kako možete da pokrenete tu žensku energiju i postanete privlačnije suprotnom polu, a takođe su i veće šanse da ćete na ovaj način privući kvalitetnu osobu u svoj život:

#1 Izbegavajte ogovaranje

Ogovaranje je jedna od neatraktivnih i nepoželjnih osobina. Pored toga, to je totalno nekonstruktivno provođenje vremena. Od ogovaranje nemate apsolutno nikakvu korist, osim što trenutno hranite svoj Ego, a takođe je velika verovatnoća da ćete i Vi postati meta ogovaranja drugima.

#2 Ne upoređujte ljude

Zaista nema smisla da se upoređujete sa drugim ljudima, čak ni sa ljudima vaših godina, niti je potrebno da druge ljude upoređujete. Svi smo mi različiti, imamo različite vrednosti i prioritete, nemamo svi iste ciljeve niti prolazimo kroz isti put. Upoređujte sebe sa sobom – gde ste bili juče, a gde ste stigli danas?!

#3 Bonton

Lepi maniri su uvek u trendu. Poznavanje osnovne kulture i lepo vaspitanje je odlika visoko kvalitetnih žena. Pokažite zahvalnost i poštovanje drugoj osobi. Ne mora da bude isključivo partner ili potencijalni partner, već mogu biti ljudi sa kojima ste okruženi.

#4 Izgled

Pokažite da se ženstveni kroz odeću, obuću i miris. Duža, uredna i puštena kosa je ženstvenija od kraće. Ženstvenost je kada nosite odeću koja prati vašu liniju tela. Ženstveno je kada na sebi nemate jak parfem. I kada ponekad obujete štikle, čisto da malo usporite.

#5 Držanje tela, tempo i tonalitet glasa

Osoba koja ima ravno držanje leđa, koja priča sa umerenim tempom i tonalitetom glasa izgleda veoma privlačno jer zrači samopouzdanjem. Previše visok ili nizak tonalitet, brz ili usporen tempo ne ostavljaju pozitivan utisak. To važi za oba pola.

#6 Ne lovite muškarce

Nije žena ta koja preuzima inicijativu kad joj se muškarac sviđa. Žena je ta koja daje signal, dok je uloga muškarca da priđe. Muškarac je taj koji poziva na sastanak i koji se trudi da osvaji žensku pažnju. Žena je ta koja povlači ručnu i uživa u primanju. Dopuštajte muškarcu da bude džentlmen.

#7 Ne budite roditelj svom partneru

On ne želi da ima još jednu mamu pored sebe, već svoju partnerku koja ga voli i poštuje. Želi osobu koja će mu biti podrška, prijatelj i ljubavnica.

#8 Kritikovanje

Niko ne voli da bude kritikovan, naročito ne izvređan i omalovažavan. Pogotovo ne vaš partner. Na taj način pokazujete svoju nesigurnost, nepoštovanje prema svom sagovorniku i ispoljavate lične frustracije. Muškarac koji prima kritike se oseća manje vrednim i opada mu samopouzdanje. Umesto da kritikujete osobu, osvrnite se konkretno na sam problem koji treba rešiti i dajte svom sagovorniku fidbek (povratnu informaciju) gde ćete mu skrenuti pažnju na pozitivne i ne tako pozitivne stvari.

Ženska energija koja nije privlačna

#1 Preterana osetljivost i emotivnost

Prirodno je da žene percipiraju informacije kroz emocije, za razliku od suprotnog pola koji češće razmišlja racionalno. Ženama je važnije kako se osećaju i često prate svoj osećaj, što je prirodno i potpuno usklađeno sa ženskom energijom. Međutim, kada emotivnost ode u neku svoju krajnost i kada postane prenaglašena, u tom slučaju ženska energija više nije privlačna. Pokazati ranjivost nije odraz slabosti, a granica se prelazi onda kada pokažeš da tvoja sreća zavisi od njega.

#2 Požrtvovanost

Naučene smo da se borimo i žrtvujemo za druge. Lepo je pomagati drugim ljudima i osećati se korisnim, međutim sa požrtvovanošću uglavnom drugima činimo medveđu uslugu. Uloga žrtve je pokazatelj niskog vrednovanja sebe. A žrtve uglavnom privuku agresivne tipove ličnosti.

#3 Zavisnost

Nezavisnost je odlika muške energije. Uprkos tome, ona je izuzetak, jer je veoma privlačna karakteristika za razliku od drugih osobina. Zavisnost je pasivna, a često može biti ogroman teret u svakom smislu. U vezama, žene su sklonije da se emocionalno vežu za partnera mnogo brže nego što to čine oni, što vremenom počne da guši. Zato ostani svoja bez obzira na sve, ne gubi ono što te čini autentičnom, i nastoj da ispuniš sebe u svakom smislu ne očekujući da će neko drugi da dopuni tvoje praznine, niti da će tvoje rane isceliti.

Autor: Kristina Dragaš   

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...