Koliko je bitna edukacija

Učenje je najplemenitija aktivnost. Za lični i profesionalni razvoj je potrebno svakodnevna nadogradnja znanja. Bilo kojim poslom da se bavite, potrebno je usavršavanje, brisanje granica a to će usloviti rast i kompetitivnost. Stiče se osećaj samovrednovanja i samopoštovanja jer verujemo da smo dobri u nekoj određenoj oblasti.

Svedoci smo mnogobrojnih kurseva koji su se pojavili naročito početkom proglašenja pandemije. Sijaset svega, kursevi o prodaji, a tu su i digitalni marketing a posebno su se izdvojili SEO, Copywriting, vođenje društvenih mreža, a zatim prograramiranje, grafički dizajn. Bile su popularne teme poput organizacija vremena, kuvanja, crtanja, fotografije ali i nezaobilazne teme o učenju stranih jezika.

Znanja nikada dosta a treba se opredeliti za određenu oblast, dobro je istražiti i zatim uplatiti novac za ono za šta smatrate da bi mogli da učite. Proverite ko su predavači, način plaćanja i sadržaj lekcija. Postoje besplatni i plaćeni kursevi, u praksi se pokazalo da su bolje prolazili kursevi koji su plaćeni. Zašto? Kada date novac za nešto, stvara se obaveza da učiš, više pamtite a ono što je cilj da se stečeno znanje primeni u realnom vremenu. Većina besplatnih brošura, e-book-ova i kurseva su ostali u download folderu, zaboravljeni da postoje. Kada plaćaš kurs plaćaš i pažnju. Možemo da uporedimo sa teretanom, ako dobiješ besplatno mesec dana korišćenja teretane, zapitajte se da li bi imali disciplinu da idete svaki drugi dan? Zvuči kao da je odgovor DA, ali ako se ne obavežeš novčano da ćeš uraditi i postići određene obaveze, nema željenih rezultata.

Hobi pretvori u posao

Veliki broj ljudi je ostalo bez posla tokom pandemije. Ono što Vam možemo savetovati je da ulozite u znanje. Uložite novac u edukaciju. Okrenite se mašti i neostvarenim snovima. Zapitajte se šta ste voleli da radite kao dete. Od hobija stvarite posao, radite sa lakoćom i motivacijom.

Ako razmišljate kako da počnete, znajte da ne postoje magični trikovi i rešenja, svako ima svoj put. Analizirajte sebe, doslovno napravite tabelu vaših prednosti i mana, razmislite na koji način nekome rešavate problem, kako možete nekome pomoći. Definišite benefite.

Zapitajte se kakva osoba morate da postanete kako bi ostvarili ciljeve. Definišite zonu genijalnosti. To je ono šta vas motiviše i gura napred kada padnete, to je onaj crv koji tera na razmišljanje da odmah ujutru čim se oči otvore krenete u akciju.

Odlična investicija!

Uživaj u sopstvenom napretku! Radite na sebi, oslobodite se loših uverenja i programa na koje smo podešeni. Zato treba raditi na sebi, sve alate koje posedujemo stavimo u primenu, stavite se u odgovarajući mindset. Pokrenite motivaciju u sebi, a ograničavajuća uverenja odbacite, da nešto ne možete ili ste stari za neku edukaciju. Živite svoje snove, postižite velike uspehe. Primenite ono što ste usvojili, jer bez primene nema rezulata.

Od priče do prodaje

Ako imate radno iskustvo i stručni ste u svom polju a ne želite da vas sprečava marketing i oglašavanje, onda ste na pravom mestu. Kako da napišišeš sjajnu priču koja će prodaje? Sada verovatno razmišljate kako ne pišete dovoljno dobro i sastavi iz srpskog jezika nisu prolazili najbolje. Nema brige. Pisanje je tehnika, znajte, možete je naučiti ako svakodnevno vežbate, baš kao što niko nije smršao dok nije počeo da trenira.

Želite da naučite da pišete i promenite karijeru? Kontaktiraj redakciju Shine Magazina i upiši kurs Copywriting-a i Storytelling-a! Ispričaj priču svog brenda i približi publici svoju autentičnu priču. Povećaj prodaju proizvoda i usluga. Mnoge žene mogu da potvrede uspeh, budi jedna od nas!

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...